Bespaar geld door van meerdere schulden één te maken

Veel mensen zijn door de commercials over lenen op televisie, radio en internet verleidt tot het aangaan van leningen. Op dat moment leken dat misschien de juiste beslissingen, maar nu besef je, dat je meer geld kwijt bent iedere maand aan het aflossen van verschillende leningen dan dat je eigenlijk kunt betalen.

Wellicht kun jij je vergelijken met deze mevrouw uit Sittard. Zij sloot een persoonlijke lening af bij de bank van 10.000 euro, een doorlopend krediet van 5.000 euro en daarnaast heeft ze nog een creditcard schuld van 5.000 euro. De maandelijkse rente die zij over de persoonlijke lening betaalt is 6.8%, dat betekend dat ze een bedrag van 680 euro kwijt is aan alleen rente. De maandelijkse rente van het doorlopend krediet is 6,5%, over deze lening moet zij 325 euro betalen aan rente. Hiernaast moet zij ook rente betalen over de creditcard schuld die zij heeft opgebouwd. De rente die je daarover betaalt is 15%, dit is 750 euro.

Deze mevrouw uit Sittard moet in totaal 1.755 euro aan rente betalen per jaar. Dit is echter nog niet het gehele bedrag dat zij kwijt is aan het aflossen van haar leningen. Naast dat er rente over de leningen wordt gerekend wordt er ook een bedrag per maand gerekend dat ze kwijt is aan het aflossen van de leningen.[ad#336×280-rechts]

Zoals iedereen kan begrijpen is het hebben van meerdere leningen absoluut niet voordelig. De maandelijkse bedragen die je kwijt bent aan terugbetalen zijn niet niks. Daarom is het verstandig om van meerder leningen één lening te maken. Je betaalt dan maar over één lening rente en je hoeft maar één lening af te lossen. Maandelijks zul je al snel zien dat je enorm veel geld overhoudt. Het is dan verstandig om een deel van dit geld te gebruiken om te sparen, je wilt immers niet nog een keer in zo’n situatie terecht komen.

Een nieuwe lening kun je afsluiten bij Directa. Zij zijn bekend met mensen die meerdere leningen hebben afgesloten, en zij helpen graag jouw schulden te verminderen. Door een persoonlijke lening bij Directa af te sluiten kun je precies het geld lenen dat jij nodig hebt om uit deze vervelende situatie te komen.