Geen idee hoeveel jij eigenlijk kunt lenen?

Ben je benieuwd hoeveel geld jij eigenlijk maximaal kunt lenen? Er zijn twee verschillende leningen, doorlopend krediet en persoonlijke lening, met deze leningen kun je gemakkelijk bedragen van 50.000 euro en zelfs 100.000 euro lenen.

Op de reclames worden altijd met verschillende hoge bedragen gegooid. Sommige kredietverstrekkers willen jou 50.000 euro lenen, andere kredietverstrekkers 75.000 euro. Er zijn zelf kredietverstrekkers die zeggen dat je 100.000 euro bij hen kunt lenen. Maar voor welke lening kom jij nu in aanmerken? Niet iedereen kan natuurlijk zomaar ieder bedrag lenen.

Er zijn verschillende websites van kredietverstrekkers waarbij je een leentest kunt doen. Uit deze leentest blijkt dat je inderdaad een groot bedrag als lening kunt krijgen. Dit bedrag is natuurlijk niet voor iedereen gelijk, maar met een gemiddeld inkomen van 4.000 euro per maand kom je in aanmerking voor een lening van 50.000 euro. Met dit zelfde inkomen kun je bij een andere kredietverstrekker een lening krijgen van 75.000 euro krijgen. Dus met dezelfde gegevens kun je bij verschillende kredietaanbieders verschillende bedragen lenen.[ad#336×280-rechts]

Er is dus duidelijk verschil tussen de kredietverstrekkers. Ga dus niet met de eerste de beste kredietverstrekker in zee, maar er kan een kredietverstrekker zijn die meer aan jou wensen voldoet. Het is dus altijd verstandig om verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Niet alleen omdat je bij de een meer kunt lenen dan bij de andere, maar je moet ook leningen vergelijken omdat het vergelijken van leningen geld kan besparen.

Bij de ene kredietverstrekker betaal je meer rente dan bij de andere. En hoeveel duurder je uit bent of juist bespaart is ook afhankelijk van de lening die je kiest. Een doorlopend krediet is soms duurder dan een persoonlijke lening.