Informal Investors helpen startende bedrijven en inovaties

Voor wie wil starten met een onderneming maar zelf niet genoeg kapitaal heeft kan de ‘Informal Investor’ uitkomst bieden. Zo krijgen nieuwe ondernemingen en kansrijke startups de mogelijkheid om hun ideeën ook echt in de markt te zetten.

Als ondernemer is het niet raar dat je met een vernieuwend idee komt voor een product of dienst die je in de markt wil zetten. Op papier heb je het helemaal rond, je bent vaardig genoeg om je plannen ook daadwerkelijk uit te voeren, maar het ontbreekt je simpelweg aan de financiele middelen om ook daadwerkelijk de stap te nemen en een onderneming of nieuwe startup op te richten. In zulke gevallen kun je natuurlijk met een goed in elkaar stekend bedrijfsplan naar de bank stappen, maar ook de bank wil niet altijd het volledige kapitaal dat je nodig hebt beschikbaar stellen. En hoewel de financiele cijfers steek houden kan de bank ook van mening zijn dat jouw eigen financiele bijdragen in jouw plannen niet groot genoeg zijn wat voor hen ook een reden is om niet te willen investeren. Voor zulke gevallen bestaan er zogenoemde ‘Informal Investors’.

[ad#336×280-rechts]Informal Investors stellen kapitaal beschikbaar voor risicodragende ondernemingen. Ze kopen een aandeel in de nieuwe onderneming of startup waardoor deze direct kapitaal opbouwt en kan investeren. Dit kapitaal varieert van enkele tienduizenden euro’s tot enkele honderdduizenden euro’s. Zodra de onderneming dan winst gaat maken kan de Informal Investor ook een rendement verdienen op het kapitaal dat hij heeft geïnvesteerd.
Naast de financiele middelen om te ondernemen leveren Informal Investors ook veel kennis. Zij worden immers deel van de onderneming en kunnen met hun zakelijke vaardigheden veel advies en ervaring aanbieden.

Hoewel veel Informal Investors vaak op persoonlijke titel werken zijn er instanties die bemiddelen ten behoeven van ondernemers en Informal Investors. Dus heb jij een nieuwe vinding gedaan of wil je starten met een veel belovend bedrijf? Dan kan het handig zijn om met deze instanties contact op te nemen.

Meer informatie: Informal investors