Lening ondanks BKR notering, het kan!

Er zijn finacieerders die specialiseren in leningen aan mensen met BKR notering. Is het niet mogelijk om bij een reguliere bank een lening te krijgen vanwege uw BKR notering dan slaagt u online meestal wel bij deze BKR financieerders.

Een BKR notering zegt niet alles over iemand. We hebben allemaal weleens tijden gekend waarin het financieel wat moeilijker ging. Wanneer je in die tijd een BKR notering oploopt zegt dat helemaal niets over hoe je er daarna financieel voor komt te staan en is het best mogelijk dat je er sindsdien weer financieel bovenop bent gekomen.

Daarnaast is het ook mogelijk dat je er pas financieel bovenop komt als je ondanks een BKR notering toch een lening krijgt waarmee je schulden kunt saneren, meerdere leningen kunt samenvoegen en je zo de maandelijkse rente en aflossingen kan verlagen.
Kort gezegd er zijn dus omstandigheden te bedenken waaronder een BKR notering geen sta in de weg hoeft te zijn of zou mogen zijn om toch een lening te verkrijgen.

Zoals gezegd zijn er financieerders die zich specialiseren in het sluiten van leningen voor mensen met een BKR notering. De meeste banken ontwijken deze groep mensen en zullen een lening aanvraag weigeren van iemand met een BKR notering. Maar deze financieerders die los van de banken opereren nemen uw aanvraag voor een lening wel serieus. Je vind deze BKR financieerders overigens vaak alleen op het internet. Misschien hebben ze wel een kantoor ergens, maar waarschijnlijk hebben ze geen bezoektijden en handelen ze elke aanvraag voor een lening compleet online af.

[ad#336×280-rechts]De werkwijze houd meestal in dat u word verzocht een online formulier in te vullen. Vervolgens moet u papieren scannen en emailen of een kopie faxen naar hun kantoor, waarna zij voor u een lening gaan bemiddelen en u per email te horen krijgt of u de lening krijgt.┬áZodra u de lening krijgt toegewezen duurt het meestal niet lang voor u het geld op uw rekening heeft staan.

De reden waarom deze financieerders wel bereid zijn om aan iemand met een BKR notering een lening te verstrekken is tweeledig. Allereerst is de groep mensen met een BKR notering best groot. U bent echt niet alleen en vormt zeker niet de uitzondering. Deze financieerders begrijpen dus dat mensen met een BKR notering een grote markt vormen die door de reguliere banken niet word bediend.
Tweede reden is dat iemand met een BKR notering wel meer betaald voor een lening dan iemand zonder BKR notering. Het risico ligt natuurlijk wel hoger wanneer iemand met een slecht kredietverleden een lening krijgt en deze financieerders verstrekken deze leningen alleen als ze er meer op kunnen verdienen.
U bent als lener met een BKR notering dus wel duurder uit als u geld leent, maar aan de andere kant kunt u alleen nog aankloppen bij deze financieerders en zij zijn wel bereid om uw lening aanvraag in behandeling te nemen. En wanneer u absoluut een lening nodig hebt – misschien om uit de hand lopende schulden te saneren, een kapotte ijskast of auto te vervangen of een onverwachte reis moet maken vanwege een overlijden in de familie – dan staan deze financieerders wel voor u klaar om ondanks uw BKR notering u van de nodige lening te voorzien.