Met huurkoop een auto kopen? Een autolening is goedkoper!

Je hebt een nieuwe auto nodig maar niet genoeg contant geld? Je kunt een auto met huurkoop aanschaffen, maar dat is duurder dan een autolening.

Huurkoop is een makkelijke financieringsvorm om een auto mee aan te schaffen. Je betaald een derde van het totale aankoopbedrag aan en de rest betaal je in termijnen. Hiermee wordt het voor veel mensen mogelijk om een auto aan te schaffen wanneer ze eigenlijk niet genoeg geld hebben om een auto contant in een keer te betalen.
Het probleem met huurkoop is alleen dat het vaak veel duurder is dan het in een keer kopen van een auto. Dit heeft niet zozeer te maken met het betalen van een hogere rente maar meer met de totaalprijs van een auto die met huurkoop aan te schaffen is. Wanneer een tweedehands auto eigenlijk maar 2000 euro waard is dan wordt die prijs met huurkoop vaak verhoogd tot 3000 euro, terwijl u dus maar 2000 euro voor dezelfde auto zou hoeven betalen als u hem contant in een keer zou afrekenen.

Wanneer u een auto moet kopen omdat uw oude auto het heeft begeven kunt u in plaats van huurkoop beter een lening nemen bij een financieringsspecialist op het gebied van autoleningen. Met een scherpe rente op uw lening bent u uiteindelijk vele malen goedkoper uit dan wanneer u de auto met huurkoop aanschaft. Daar komt bij dat als u de auto met een lening betaald de auto direct uw eigendom is. Bij huurkoop blijft de auto echter eigendom van het autobedrijf totdat u de laatste termijn heeft betaald. En het gebeurt niet zelden dat wanneer u laat bent met het betalen van een termijn, het autobedrijf direct op de stoep staat om de auto weer mee te nemen. Helaas bent u dan ook vaak het bedrag kwijt van de aanbetaling. En bovendien, misschien heeft u die een derde aanbetaling helemaal niet. Wanneer u geld leent om een auto te kopen dan hoeft u ook geen aanbetaling te doen. U betaald de hele auto in een keer met het geleende geld.

Overweegt u dus een auto te kopen met huurkoop? Dan raad ik u toch aan eerst eens uit te zoeken hoeveel geld u kunt lenen bij bijvoorbeeld Directa.nl. Het zou zomaar kunnen zijn dat u zich een duurdere en betere auto kunt veroorloven met een autolening van Directa.nl die dan bovendien ook direct uw eigendom is dan wanneer u een auto wilt kopen op basis van huurkoop.

Auto’s en leasen

Leasen is tegenwoordig heel populair. Ook dit kan zonder BKR toetsing. Voordat we ons gaan richten op dit laatste, moet je eerst weten wat leasen is. Want wat is leasen?

Leasen is eigenlijk niets meer dan een vorm van lenen. Als je een leaseovereenkomst aangaat, ga je in feite een kredietovereenkomst aan. Het gaat hier alleen niet om een financieel product, maar om een tastbaar product zoals een auto. In dit artikel zal het product ter illustratie een auto blijven. De kredietverstrekker (meestal de leasemaatschappij) blijft in het geval van een leaseovereenkomst juridisch eigenaar van de auto.

Meestal bevat het leasecontract een koopoptie. Aan het einde van het contract kan degene die de auto heeft geleased, besluiten om de auto over te kopen. Natuurlijk niet voor het hele aankoopbedrag, maar voor een restbedrag. Als er een koopoptie in het leasecontract zit, dan zal dit bedrag van tevoren vastliggen.

Net als veel financiële producten, kun je ook een auto leasen zonder BKR toetsing. Voor mensen zonder negatieve BKR registratie, is het helemaal niet nodig om je zorgen te maken over het BKR. Maar voor de mensen die wel bij het BKR geregistreerd staan (in negatieve zin), is het handig om dit artikel eens goed door te lezen.

Gelukkig voor deze mensen, zijn leasemaatschappijen die een auto leasen zonder BKR toetsing niet moeilijk te vinden. Dit komt omdat leasemaatschappijen eigenlijk niet veel risico op wanbetaling lopen. Betaal jij je maandelijkse facturen voor de leaseovereenkomst niet, dan vorderen ze simpelweg de auto terug. Zij hebben dan hun product weer terug, en daar gaat het hun natuurlijk om. Een auto leasen zonder BKR toetsing is daarom niet erg moeilijk. Check de link voor meer informatie.

Financiering van 75.000 euro voor nieuwe camper

Ben jij opzoek naar een financiering voor een nieuwe camper? Tegenwoordig is het niet meer raar om een camper aan te schaffen die meer kost dan dat je op jaarbasis verdient. Het is dan ook heel erg logisch dat jij opzoek bent naar een financiering om jouw nieuwe camper mee te financieren.

Het is voor iedereen mogelijk om 75.000 euro te lenen. Diverse financieringen zijn er waarop je het geldbedrag van jou kan zijn, er zit dus ook altijd een manier tussen die bij jouw wensen past.

De keuze die gemaakt moet worden is of je 75.000 euro wilt lenen door middel van een doorlopend krediet of persoonlijke financiering. Het voordeel van een persoonlijke financiering kan zijn dat het bedrag in één keer op je rekening wordt gestort, waarbij je direct begint met terugbetalen van de rente de eerstvolgende maand nadat je het geld hebt opgenomen. Deze aflossing moet geen probleem zijn aangezien de kredietverstrekker van te voren heeft gecontroleerd of jij dat wel kunt betalen.

Niet voor alle plannen die je hebt voor de 75.000 euro, heb je ook direct het gehele geldbedrag nodig. Wanneer je bijvoorbeeld 75.000 euro wilt lenen voor een rechtszaak is het van te voren niet zeker of het ook daadwerkelijk 75.000 euro gaat kosten.

Je neemt het benodigde geld van je rekening op, op het moment dat de kosten van de advocaat moeten worden betaalt, dit kan namelijk ook 75.000 zijn. Het is dan verstandiger om een doorlopend krediet van 75.000 euro af te sluiten.

Het geld staat dan namelijk “klaar” voor je. Dit betekend dat je pas rente hoef te gaan betalen op het moment dat je het geld ook daadwerkelijk hebt opgenomen.

Een doorlopend krediet van 75.000 stelt je niet verplicht het gehele bedrag op te nemen. De kosten kunnen achteraf namelijk lager uitvallen dat verwacht. Je hoeft dan ook alleen rente te betalen over het ook daadwerkelijk geleende geldbedrag.

Voordat je een grote financiering van 75.000 euro aangaat is het dus van belang dat je eerst goed kijkt waarvoor je het bedrag nodig hebt. Heb je het bedrag in één keer nodig dan is het verstandiger om een persoonlijke financiering aan te gaan. Maar wanneer de exacte kosten nog niet bekend zijn is een doorlopend krediet aan te raden.

Geld lenen voor een auto: waar moet je op letten, ook als je negatieve BKR registratie hebt

en mooie auto is iets wat we graag willen. De buren of je vrienden kijken met jaloezie naar jou in je nieuwe auto: stiekem geeft ons dat een lekker gevoel! Waarom zou je jaren moeten wachten totdat je droom uitkomt? Heb je een inkomen, dan kun je geld lenen voor een auto. Waar moet je rekening mee houden?

1) Let op waar je geld leent: kijk verder dan je neus lang is!
Er zijn veel verschillende manieren om geld te lenen. Je hebt de persoonlijke lening. Meestal wordt dit bij een bank afgesloten. Afhankelijk van je inkomen kun je enkele duizenden euro’s lenen. Interessant is dat de rente vergoeding enorm kan verschillen. Het kan daarom zeker geen kwaad om eens op internet te kijken naar andere financiele aanbieders. Beperk je dus niet tot de bekende banken, waarom zou je meer moeten betalen?

2) BKR notering kan roet in het eten gooien
Het kan zijn dat je een negatieve BKR codering hebt opgelopen in het verleden. Dat kan soms een nadeel zijn als je een andere auto wilt kopen. Elke instelling met een bankvergunning is verplicht volgens de wet om aangesloten te zijn bij BKR in Tiel. Het zijn niet alleen banken die zijn aangesloten, ook postorder-, telecom-bedrijven en leasemaatschappijen hebben connecties met BKR in Tiel. Leasemaatschappijen registreren echter alleen wanneer er achterstanden ontstaan.

Wat kun je doen? Er zijn op internet diverse aanbieders die geld lenen zonder BKR te toetsen. Dit kan in dit geval handig zijn. Er zijn diverse Nederlandse maar ook buitenlandse aanbieders die een BKR geen probleem vinden. Vooral als je zelf al wat gespaard hebt en nog een paar honderd euro tekort komt kun je vaak zonder probleem een minilening afsluiten. Bij deze leningen wordt geen BKR controle uitgevoerd. Dat is wel zo handig als je die ene auto wilt kopen maar net te weinig op de bank hebt. Ga dus naar de sites van verschillende aanbieders en vraag vrijblijvende offertes aan. Die kun je dan vergelijken en zelf de beste deal maken.

Geld verdienen met je auto, 5 tips!
Het zijn moeilijke economische tijden en je auto kost geld! Doe je hem weg om geld te besparen, of gebruik je hem om geld te verdienen? Voor het laatste heb ik hier 5 tips.

Als je geld te kort komt is de eerste gedachte vaak om te gaan besparen, en dat is natuurlijk goed. Voor velen betekent dat helaas dat ze of een kleinere auto moeten gaan rijden of de auto zelfs moeten weg doen omdat hij gewoon teveel kost.
Weinig mensen denken echter aan een andere optie, namelijk om je auto te gebruiken om daar geld mee te verdienen! De oplossing voor je geldproblemen is immers dat er meer geld bij moet komen. Meer geld betekent minder geldproblemen. Hier zijn 5 tips om geld te verdienen met je auto.

1 ) Koerierswerk doen. Er zijn tegenwoordig meer postbedrijven dan alleen de PTT (TPG tegenwoordig). Soms krijg je wel twee of drie keer post op een dag. Veel van deze nieuwe bedrijven nemen mensen in dienst voor een bepaald dagdeel om pakketjes op te halen en af te leveren. Dit levert vaak leuke bedragen op en je moet dit doen met je eigen auto waar je dan een vergoeding voor krijgt. Dus zoek je snel een inkomen bovenop je huidige inkomen dan zou je in de avonden en de weekenden koerierswerk kunnen doen en zo de kosten van je auto terug kunnen verdienen.
Telefoonboeken en goudengidsen moeten ook elk jaar worden afgeleverd bij elk huishouden. Hiervoor gebruiken deze bedrijven ook gewoon particulieren die in de avonden en weekenden iets willen bijverdienen.

2 ) Reclame maken. Soms zie je een auto voorbij rijden met een enorm Redbull blik op het dak of een grote banaan. Andere auto’s zitten weer onder de stickers van een bepaald merk of product. Dit zijn mensen die vanwege hun werk toch al veel op de weg zitten en besluiten daar een extra slaatje uit te slaan door reclame op hun auto aan te laten brengen. Op deze manier verdienen ze soms wel honderden euro’s per maand extra terwijl ze daar niets extra voor hoeven doen.

3 ) Chauffeurswerk. Als je een beetje mooie auto hebt kun je natuurlijk gaan chauffeuren, bijvoorbeeld voor trouwpaartjes. Je trekt een pak aan, poetst je auto op en zet jezelf met auto te huur. Op de ene dag rijd je een bruidspaar naar het gemeentehuis en de receptiezaal en op de andere dag rijd je mensen naar Schiphol. Pak je het professioneel aan door een website voor jezelf te maken dan heb je in no-time een business en inkomen erbij.

4 ) Verhuur je auto. Niet iedereen heeft een chaffeur nodig bij een auto die ze willen huren. Dus heb je een beetje een mooie auto stel je auto dan beschikbaar voor verhuur. Afhankelijk van wat voor auto je hebt verdien je daar enkele tientjes tot over 100 euro per dag mee voor elke dag dat je hem verhuurt.

5 ) Ga carpoolen. Als je elke dag op de snelweg zit naar je werk dan zijn er vast veel mensen die dezelfde kant op moeten als jij. Een van de makkelijke manieren om wat extra geld in je zak te krijgen en in iedergeval de kosten van je auto te drukken is door carpoolers te zoeken die elk voor een paar euro per dag met je mee rijden. Carpoolen is goedkoper dan met de trein en goedkoper dan in je eentje in de auto zitten. Een paar euro per persoon betekent met een volle auto al gauw 50 euro per week, tweehonderd euro per maand. En dat is toch weer 3 of 4 keer je auto vol tanken!