Renteloos lenen tot 750 euro kan sinds juni

Dringend op zoek naar een extra geldbedrag maar wil je de kosten laag houden? Een renteloze lening wordt steeds vaker gekozen. Binnen 10 minuten geld op je rekening.

Sinds enige tijd kun je met spoed aan een kleine lening komen via internet. Denk hierbij aan bedragen tot 750 euro. Deze zogenaamde flitskredieten of minileningen zijn sinds 2007 op de Nederlandse markt. Hiermee is gedeelte van de markt opgevuld wat voorheen nog niet bediend werd. Denk maar na: als particulier kon je tot voorheen slechts bij banken terecht voor persoonlijke leningen en doorlopende kredieten. En vaak was dit alleen mogelijk als je minimaal duizend euro wilde lenen.

Toch bleken er veel mensen te zijn die kleinere geldbedragen wilden lenen. Uit een onderzoek is gebleken dat sinds de invoering van flitskredieten, het gemiddelde leenbedrag van deze type lening rond de 230 euro is. In 2007 zijn er ongeveer 25000 flitsleningen verstrekt. Hiermee is bewijs geleverd dat er wel degelijk behoefte is in Nederland voor deze kleine leningen.

Sinds halverwege dit jaar heeft de Autoriteit Financiële Markten haar regels aangepast voor iedere aanbieder van flitsleningen. Aanleiding voor deze aanpassingen waren klachten uit de markt van de hoge rentepercentages die men moest betalen tijdens het afsluiten van een minilening. Rentepercentages van 25% kwamen geregeld voor. De aanpassing in de wetgeving houdt in, dat het rente % maximaal 15% mag zijn. Wil je dus 100 euro lenen, dan mag een flitskrediet aanbieder maximaal 15 euro leenkosten in rekening brengen.

[ad#336×280-rechts]

Wat je ziet in de markt sinds juni, is dat diverse aanbieders nu renteloos leningen aanbieden. Bij Saldodipje – een van de bekendste aanbieders – betaal je geen rente bij een kortlopende lening. Je kunt bij Saldodipje tot 500 euro renteloos lenen.

Hoe werkt het?

Je moet je eerst gratis inschrijven. Bij acceptatie ontvang je een pincode en klantenpas. Hierna kun je gebruik maken van de minilening service. Met die pincode kun je vervolgens elk gewenst moment via internet van 50 euro t/m 500 euro op je rekening laten storten.

Kortom, renteloos lenen is goed mogelijk sinds juni dit jaar.