Startende ondernemer, en opzoek naar een zakelijke lening?

Wat zijn voor jou de mogelijkheden wat betreft zakelijk lenen? Zakelijke leningen zijn in het leven geroepen voor de echte ondernemers in Nederland, de kans is dus groot dat ook jij daar gebruik van kunt maken.

Voor iedere ondernemer is financiering de motor achter elk succes dat hij kan behalen, of heeft behaald. Weinig ondernemers hebben zelf het vermogen om de onderneming te financieren, dus moet bijna iedere ondernemer een lening ergens voor afsluiten. Is het geen financiering via de bank, dan is het wel een lening bij familie of vrienden. Maar bijna elke ondernemer kan niet zonder een zakelijke lening.

Startende ondernemers zijn vaak huiverig om een zakelijk lening af te sluiten. Maar als je in de eigen ondernemersplannen gelooft moet je een lening afsluiten om deze plannen waar te kunnen maken. Diverse instanties en collega ondernemers brengen jou dan al snel op de hoogte van de vele mogelijkheden die er zijn voor starters om de stap naar zelfstandigheid te nemen door een zakelijk krediet aan te vragen.[ad#336×280-rechts]

De overheid heeft ook geld om starende ondernemers te stimuleren. Ondernemers houden per slot van rekening onze economie voor een groot deel draaiende, de overheid wil hier een bijdrage in leveren. Er is een bedrag van 15 miljoen euro beschikbaar vanuit de overheid en wordt uitgekeerd via Qredits, de handelsnaam van Stichting Microkrediet Nederland. Hier kunnen startende ondernemers een startkapitaal lenen tot een bedrag van 35.000 euro. Met een goed ondernemingsplan is zakelijk lenen tot een bedrag van 35.000 euro geen enkel probleem.

Ook als bestaande ondernemer komt jij in aanmerking voor een startkapitaal als je een nieuwe onderneming wilt starten naast de onderneming die je al hebt. Als voordeel heb jij dat je een kijkje kan bieden aan de financierder hoe je de huidige onderneming runt. Dat helpt altijd als extra zekerheid voor het krijgen van een zakelijk krediet.

Heb jij grotere bedragen nodig als zakelijke lening? Bijvoorbeeld bedragen tot 250.000 euro en je kunt geen onderpand als garantie aan de financierder geven dan kom je in aanmerking voor de BMKB borgregeling. Hierbij staat de overheid garant voor het bedrag dat je tot 200.000 zakelijk lenen wilt. Schaf je met een groot zakelijk krediet onroerend goed of machines aan dan dienen die als onderpand en dan kom je vaak niet voor de BMKB borgregeling in aanmerking.