Zakelijk krediet tot 250.000 eenvoudiger dankzij subsidie overheid

In het huidige economische klimaat is het lastig voor zowel ervaren als startende ondernemers om aan zakelijk krediet te komen. Banken zijn niet scheutig in het verlenen van zakelijke leningen aan ondernemers.

Ondernemers op zoek naar zakelijk krediet kunnen gebruik maken van de borgstellingregeling BMKB. Dit is een soort subsidie regeling van de overheid die gebruikt kan worden als het bedrijf van een ondernemer goede perspectieven heeft maar te weinig zekerheid kan bieden aan een bank bij een zakelijk krediet. Dit is het geval als de ondernemer te weinig onderpand heeft zoals gebouwen of machines. Banken geven er voor de voorkeur aan als een ondernemer onderpand kan geven omdat dit de bank meer zekerheid geeft mocht het plan mislukken.

Het Ministerie van Economische Zaken kan zich dan garant stellen (“borgstellen”) voor dat gedeelte van de lening waarvoor de ondernemer te weinig zekerheid kan geven. Hierdoor kan het zakelijk krediet toch verleend worden door de bank. Mocht blijken dat de onderneming niet in staat is om de zakelijke lening af te lossen, dan kan de bank voor het bedrag van de borgstelling terugvallen op de overheid: de overheid staat dus gedeeltelijk garant. Zowel startende als meer ervaren ondernemers gebruik kunnen maken van deze regeling. Ondernemingen met maximaal 250 werknemers kunnen van de borgstellingregeling gebruikmaken. De borgstellingvoorwaarden verschillen per of financieringsdoel en per type ondernemer. Voor bestaande ondernemingen garandeert de overheid tot maximaal 80% van de lening met een maximum van 250.000 euro.
Kortom, wilt u meer zakelijk krediet informeer dan bij uw bank voor de mogelijkheden.