Zakelijke lening bijna altijd mogelijk

Als ondernemer weet u dat geld lenen een hele gewone zakelijke transactie is waar bijna iedere ondernemer mee te maken krijgt. U kunt voor veel doeleinden een zakelijke lening aanvragen en daarbij zijn jaarcijfers niet altijd nodig.

Financieringen zijn de motor van de zakelijke markt. Bijna elk gezond bedrijf heeft op de een of andere manier bij de bank een financiering lopen. Want met behulp van financieringen kunnen bedrijven starten en groeien. Hier volgen een aantal redenen waarom bedrijven lenen en waarom ook u gerust een lening kan aanvragen voor uw zakelijke plannen.

Een zakelijke lening voor uw debiteuren en voorraden
U bent leverancier, dus u heeft voorraden die door uw klanten worden afgenomen. Uw klanten hoeven niet direct te betalen, maar u wilt natuurlijk wel weer direct uw voorraden kunnen aanvullen. En ook als uw debiteuren er eigenlijk iets te lang over doen om uw facturen te betalen, dan wilt u niet dat dit effect heeft op uw bedrijfsvoering. In zo’n geval kunt u met behulp van een financiering toch uw voorraden op peil houden en tegelijkertijd de betalingstermijn van uw debiteuren overbruggen.

Een zakelijke lening voor het starten van een eigen onderneming
U heeft een visionair idee dat u niet met eigen financiële middelen op de markt kan zetten. Wanneer uw bedrijfsplan goed in elkaar steekt kunt u voor het starten van een bedrijf gewoon een financiering aanvragen. Omdat het om een startend bedrijf gaat heeft u natuurlijk nog geen jaarcijfers waar u op kunt bouwen. Maar voor startende bedrijven met goede plannen is het geen probleem om zonder jaarcijfers een zakelijke lening aan te vragen.

[ad#336×280-rechts]Een zakelijke lening voor aankoop eigen grond of een pand
Uw bedrijf is toe aan een eigen of zelfs een nieuw pand. Ook voor een lange termijn investering zoals het kopen van grond of een pand is het zeer legitiem om daarvoor aan te kloppen bij een bank voor een zakelijke lening.

Een zakelijke lening voor inventaris en machines
Ook de spullen waarmee u werkt moeten soms worden vervangen. Uw werknemers hebben nieuwe computers nodig of met de aanschaf van nieuwe machines kunt u uw klanten meer producten en diensten bieden. Hier hoeft u niet uw werkkapitaal voor aan te spreken. U kunt gewoon een zakelijke lening aanvragen voor het aanschaffen van nieuwe apparatuur.

Een zakelijke lening voor vervoer en transportmiddelen
Wanneer het belangrijk is voor uw bedrijf om mobiel te zijn dan kan het nodig zijn dat u investeert in een eigen wagenpark, of zelfs in vrachtwagens en busjes. Ook hiervoor kunt u probleemloos een zakelijke lening aanvragen wanneer deze lening uw bedrijf helpt te groeien en u helpt beter zaken te doen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die er zijn voor het aanvragen van zakelijke leningen, schroom dan niet om met de verschillende aanbieders van financieringen contact op te nemen. Via de websites van deze financierders is het vaak mogelijk om direct een indruk te krijgen van de hoogte van een zakelijke lening die voor u beschikbaar is. Het is natuurlijk altijd raadzaam om meerdere financierders te vergelijken zodat u de meest flexibele financierder vindt die tevens ook de meest voordelige zakelijke lening voor u kan afsluiten.

20000 euro lenen voor je eigen bedrijf: 5 tips om slim aan startkapitaal te komen

Als ondernemer of ondernemer in spe heb je soms extra kapitaal nodig. Denk aan startkapitaal om machines of voorraden te kopen. Maar het is ook mogelijk dat je al een bedrijf hebt en dat je extra investeringen wil doen in ICT of mensen in dienst wil nemen. Het is dan handig om een bedrag van rond de 20000 euro tot je beschikking te hebben. De vraag is: waar kun je 20000 euro lenen voor je bedrijf?

In dit artikel geven we een aantal tips voor 2 scenario’s waarbij je behoefte hebt zakelijk krediet. Scenario 1 is dat je nog geen ondernemer bent en scenario 2 is in het geval dat je al ondernemer bent.

Scenario 1: Je bent nog geen ondernemer

Je bent nog in loondienst maar je bent al druk bezig om plannen te maken om voor jezelf te beginnen. Je hebt al genoeg ideeën en je bent nu aan het rondkijken waar je geld kan lenen. Let op: je huidige positie biedt voordelen voor je leven als ondernemer in de toekomst. Je arbeidscontract biedt een garantie aan kredietverstrekkers die je straks als ondernemer niet meer hebt. Ben je eenmaal voor jezelf bezig zonder werkgever en wil je dan geld lenen, dan is het voor starters knap lastig om geld los te peuteren bij de bekende banken als je nog geen omzet hebt. Een zakelijk lening is veel lastiger dan een persoonlijk krediet.

Tip: sluit een persoonlijke lening af voordat je ontslag neemt

Bij een kredietverstrekker wordt het gewaardeerd als je loonstrookjes en evt. een arbeidscontract kunt laten zien. Uiteraard wordt ook naar je BKR registratie gekeken. Heb je een negatieve codering omdat je betalingsachterstanden had of hebt, dan wordt het uiteraard lastig op deze route. Dit neemt niet weg dat je met je huidige baan beter in je schoenen staat om bij een kredietverstrekker aan geld te komen. Je kunt overwegen om daarom voordat je ontslag neemt een persoonlijke lening af te sluiten van 20000 euro. Je hoeft namelijk niet te verantwoorden waar je het geld voor gaat gebruiken als je het eenmaal hebt. Heb je het geld eenmaal, dan heb je een buffer voor als je straks echt helemaal zonder baas het ondernemerschap aangaat.

Tip: neem starterskrediet

Wordt je ontslagen of wordt je jaarcontract niet verlengd? Dit biedt juist een mooie kans! Bij het UWV biedt men starterskrediet aan tot maximaal 30000 euro gedurende 6 maanden. Dit is een uitkering die je kunt krijgen in de eerste 6 maanden van je bedrijfje. Wordt het bedrijf een succes, dan betaal je uiteraard onder heel flexibele voorwaarden het geld pas na 2 jaar terug. Wordt het bedrijf geen succes, dan hoef je niets te betalen.

Tip: ga langs informal investors

Mocht het niet lukken om via het normale circuit aan geld te komen voor je toko, overweeg dan bij investeerders langs te gaan. Kijk vooral of informal investors, dat zijn rijke vermogende particulieren of ondernemers, geld willen stoppen in je bedrijf. Zij investeren veelal omdat ze het simpelweg leuk vinden om ‘jonge honden’ te coachen en te adviseren. Qua bedragen hangt het echt af van de investeerder die je aantreft. Vaak wordt er enkele tienduizenden euro’s geïnvesteerd.

Scenario 2: Je bent al ondernemer

Tip: vraag leningen aan bij minder bekende aanbieders

[ad#336×280-rechts]
Probeer eerst te kijken of je bij verschillende kredietverstrekkers geld kunt lenen. Dit zal in de huidige economische tijden niet altijd even makkelijk zijn. Echter, er zijn tegenwoordig ook nieuwe buitenlandse kredietverstrekkers die misschien wel flexibeler zijn dan de gevestigde partijen. Het voordeel is dat zij alleen via internet hun leningen aanbieden en daardoor minder kosten hebben dan de bekende banken die ook kantoren hebben (en die moeten ook betaald worden door iemand..). Je kunt daarom kosteloos een offerte aanvragen en wie weet krijg je alsnog 20000 euro te leen. Geld regel je niet bij de bank is een credo wat je vaak hoort tegenwoordig en slaat op het feit dat je bij de bekende Nederlandse banken moeilijk aan geld kunt komen voor je onderneming.
Een van de nieuwe aanbieders is Directa. Dit is een onderdeel van BNP Paribas, een wereldwijd bekende Franse bank. Mocht je een negatieve BKR registratie hebben, dan zal Directa dat in combinatie met je totale leenaanvraag beoordelen.

Scherpe tarieven vanaf 6,8% – Directa.nl

Tip: vergroot je eigen vermogen door spullen te verpanden

Mochten de voorgaande tips niets hebben opgeleverd, overweeg dan welke spullen je hebt en wat je kunt missen op korte termijn. Je kunt zeer veel spullen omtoveren in geld bij pandhuizen. 20000 euro kun je best bij elkaar sprokkelen door verschillende spullen te verpanden; je auto, je boot, je goud of zilver, aandelen, obligaties en zelfs je levensverzekering. Verpanden heet ook wel belenen en betekent dat je je spullen verkoopt tegen een redelijke marktwaarde. In de volksmond wordt dit ook wel ‘lenen met onderpand’ genoemd. Je kunt je spullen daarna binnen een bepaalde termijn terugkopen van het pandhuis. Je hoeft het niet terug te kopen, dat bepaal je helemaal zelf. Je krijgt in de meeste gevallen direct je geld mee.

Conclusie:
Als ondernemer heb je soms 20000 euro nodig. Dat kan zijn als je nog bezig bent met de voorbereiding van je bedrijf maar ook als je al fulltime ondernemer bent. In beide gevallen zijn er oplossingen om toch aan 20000 euro te komen.