Zakelijke leningen voor startende ondernemers

Je wilt je eigen bedrijf beginnen maar hebt niet genoeg kapitaal om te starten. Dan ligt een zakelijke lening voor de hand. Diverse investeerders en financieerders maken het mogelijk dat jij met een zakelijk krediet van start kan gaan.

Veel startende ondernemers willen beginnen met niets meer dan alleen een goed idee. Dat hoeft geen probleem te zijn als er niet geinvesteerd hoeft te worden om dat idee uit te werken. De realiteit is echter vaak anders.
Om een onderneming te starten heb je vaak een startkapitaal nodig. Al is het maar enkele duizenden euro’s. Wanneer je dit echter niet hebt, ligt het voor de hand dat je aanklopt bij de bank voor een zakelijke lening.

Logischerwijs wil de bank zien dat je in staat zal zijn om de lening waar je om vraagt terug te betalen. Omdat je als startende ondernemer jezelf nog niet bewezen hebt en bijvoorbeeld nog geen jaarcijfers hebt zul je een aantal zaken voor elkaar moeten hebben om toch een zakelijk krediet te kunnen krijgen.

Allereerst moet je natuurlijk een ondernemingsplan hebben dat goed in elkaar steekt. Dit is niet alleen voor jezelf van groot belang zodat je helder voor ogen hebt hoe jij van plan bent je onderneming te runnen, maar ook voor de bank waar je de zakelijke lening aanvraagt. Zij willen uit jouw ondernemingsplan op kunnen maken hoe je van plan bent geld te verdienen en wat de kans is dat je daar ook in slaagt.
[ad#336×280-rechts]Wanneer de financiële kant van jouw ondernemingsplan goed in elkaar steekt doordat je het bijvoorbeeld hebt laten doorrekenen door een accountant dan is de kans groot dat je het zakelijk krediet gewoon krijgt.
Duidelijk moet zijn hoeveel omzet je gaat maken en welk deel je nog over hebt nadat alle kosten, inclusief de aflossing van je zakelijke lening, van je omzet af is.

De meeste banken zien graag dat jij zelf ook vertrouwen hebt in de financiele kant van je plannen doordat je er eigen geld in steekt. Maar als je dit niet hebt is het misschien mogelijk om met een onderpand dat vertrouwen te tonen. Dit kan bijvoorbeeld je eigen huis zijn. Je zou bijvoorbeeld ook met je hypotheekbank kunnen overleggen om de overwaarde van je huis zakelijk te mogen investeren. Vaak mag de overwaarde alleen worden gebruikt voor het investeren in je eigen huis, maar met toestemming van je hypotheekverstrekker kan daar altijd een uitzondering in worden gemaakt.