70000 euro lenen voor een boot, verbouwing of misschien als startkapitaal?

Een groot bedrag lenen van bijvoorbeeld 70000 euro kan niet bij alle leningaanbieders. Er zijn talloze leningaanbieders waarbij je heel gemakkelijk een 10e van dat bedrag kan lenen. Ook is het vaak wel mogelijk om bijvoorbeeld een krediet te krijgen tot 25000 euro.

Maar in een keer een bedrag als 70000 euro lenen, dat heeft wel even wat meer voeten in de aarde. Absoluut niet onmogelijk, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee dient te houden. 70000 euro een hoog bedrag; dit wordt niet dagelijks uitgeleend bij leningaanbieders. In principe maakt het niet uit waar je het geleende bedrag voor gaat gebruiken. Misschien als startkapitaal, misschien voor een boot, of misschien om eindelijk eens die bijbouw te realiseren![ad#336×280-rechts]

Maar wanneer je een negatieve notering hebt bij het BKR in Tiel, dan kan het lenen van bijvoorbeeld 70000 euro wel ietwat lastiger worden.

De meeste leningverstrekkers verstrekken alleen leningen van 70000 euro, of welk willekeurig ander groot bedrag dan ook, wanneer je geen negatieve BKR notering hebt. Het lenen van een dergelijk hoog bedrag wordt ook makkelijker als je iets als onderpand er tegenover kunt stellen.

Er worden uitzonderingen gemaakt voor bijvoorbeeld studenten (met een grote studie lening) of voor mensen die erg veel verdienen.

Maar wanneer je niet in een van beide categorie├źn valt, dan moet het lenen van 70000 euro ook mogelijk zijn. En dat is mogelijk: vaak kan je je huis of een andere vorm van ontroerend goed als onderpand gebruiken.

Waar de lening ook voor gebruikt gaat worden, dat maakt niets uit. Zou je ook wel 70000 euro willen lenen? Dan kan het geen kwaad om eens de mogelijkheden uit te zoeken op het internet. De ene lening verstrekker is de andere niet. En dat resulteert in een verschil in rente percentage. Wilt u 70000 euro lenen op een manier die bij u past? Vergelijk dan verschillende leenvoorwaarden, en maak vervolgens een weloverwogen keuze!