Binnen 10 minuten geld op je rekening en waar je op moet letten

Als consument kun je tegenwoordig een goede keuze maken uit verschillende aanbieders die korte leningen aanbieden. Dit zijn leningen waarbij je vanaf 100 euro tot ongeveer 750 euro met gemak afsluit via internet en vaak een mobieltje.
Er zijn verschillende aanbieders in deze markt. Het is verstandig om goed te letten op een aantal zaken. In dit artikel beschrijven we twee zaken waar je op moet letten.

Allereerst is het belangrijk om de tarieven goed te bekijken. Er zijn soms kleine verschillen tussen de aanbieders. Bij Cashbob betaal je 19 euro voor 100 euro lenen met een looptijd van 21 dagen. Bij Spoedgeld.com betaal je 38,25 euro voor 100 euro lenen met een looptijd van 10 dagen. Je moet dus goed kijken naar de kosten en de looptijd als je een minilening overweegt.

[ad#336×280-rechts]

Ten tweede is het nuttig om te kijken welke toetsing er plaatsvindt. Bij Cashbob wordt er geen toets gedaan bij Neerlands meest bekende bureau voor kredietregistratie (het BKR). Bij Spoedgeld.com wordt er een toets gedaan bij het krediet registratiebureau Experian. Veel consumenten weten niet dat er naast het BKR andere krediet registratie bureaus zijn. Experian is actief sinds 1986 in Nederland en houdt net zoals het BKR betalingsgedrag bij van consumenten. Afhankelijk van je betalingsgedrag in het verleden kan het zijn dat je geregistreerd staat bij een van deze krediet registratie bureaus. Als je weet dat je bij het BKR een registratie hebt dan weet je in elk geval dat bij je aanvraag bij Cashbob je BKR registratie niet gescreend zal worden.

Als derde punt is het handig om te kijken wat de contact uren zijn van de aanbieder. Cashbob is van 09:00 tot 17:00 open (zaterdag open tot een uur of 14.00), Spoedgeld.com op werkdagen van 08:30 tot 18.00. Als je dus in het weekend een lening wilt afsluiten dan moet je de juiste aanbieder kiezen. Het is dus mogelijk als je op zaterdag nog even een klein bedrag wilt lenen om dit te regelen.

Leningen snel afbetalen is het beste

Een lening afsluiten doe je op zo gunstig mogelijke voorwaarden natuurlijk. Velen zien een lange looptijd en lage aflossingen als gunstig, maar het tegenovergestelde is waar.

Het is begrijpelijk dat wanneer je een lening aanvraagt je het gevoel hebt dat een langere looptijd en daardoor een lagere aflossing veel gunstiger is dan een kortere looptijd met een hogere aflossing per maand. De realiteit is echter dat hoe langer een lening loopt des te duurder die voor u is om af te betalen. U betaald namelijk elke maand rente over het openstaande bedrag dat u nog moet aflossen. Een kleine rekensom leert dan al gauw dat u veel meer betaald naar mate de looptijd langer is. De rente op de lening is immers waar de kredietverstrekker zijn geld op verdiend door u het geld te lenen. Hoe hoger het aantal aflossingen, hoe vaker de kredietverstrekker rente aan u in rekening kan brengen.

Wanneer u van plan bent een lening af te sluiten doet u er goed aan om te kijken of het voor u haalbaar is de kortste looptijd te kiezen. Dat voelt u uiteindelijk wel elke maand in uw zak natuurlijk, maar daar staat tegenover dat u sneller uw schuld inlost, en dus sneller, na uw lening afgelost te hebben,  elke maand meer geld beschikbaar heeft en u uiteindelijk minder aan rente heeft hoeven betalen.

[ad#336×280-rechts]De looptijd en het rentepercentage zijn dus alles bepalend als het gaat om de vraag hoe goedkoop of hoe duur een lening is. U kunt natuurlijk gemakkelijk direct bij uw eigen bank aankloppen om automatisch een lening af te sluiten, maar het is beter als u bijvoorbeeld online meerdere kredietverstrekkers bezoekt en bij hen de rentepercentages vergelijkt, en voor uzelf bepaald welke maximale aflossing u zou kunnen doen per maand.

Op de meeste websites van leningfinancierders kunt u al uw gegevens invullen en direct deze berekeningen maken zonder direct ergens aan vast te zitten. En bij de meeste kunt u ook vrijblijvend een leenofferte aanvragen. Wanneer u bij diverse leenwebsites offertes aanvraagt met exact dezelfde gegevens, dan kunt u deze in alle rust vergelijken en voor uzelf de laagste rente en de best passende looptijd vaststellen voordat u de lening daadwerkelijk aanvraagt.
Op deze manier houd u lenen goedkoop en bent u vooral geen dief van uw eigen portomonee.

Lenen voor de kerst

Lenen voor de kerst
Bijna is er weer een jaar voor bij, 2012 lacht u al ruimschoots toe. Maar eerst nog even zonder financiële kleerscheuren door de aankomende dure decembermaand zien heen te komen. Dat kan voor u nog wel eens een hele opgave worden. Kerst duurt bij de meeste Nederlands inmiddels drie dagen, omdat je naast al die (schoon)familie bezoeken ook wel eens een momentje voor je zelf wilt hebben. Drie dagen kerst betekent al gauw drie dagen veel eten en veel cadeaus geven. Soms past deze dure decembermaand niet in het budget. Dus waarom niet lenen voor de kerst met een spoedlening?

Een wat?
Een spoedlenig! Een uitkomst wanneer bij het lenen van geld enkele haast is gemoeid. Met een paar vrij eenvoudige handelingen kunt u binnen 10 minuten geld op uw rekening hebben. Erg handig wanneer u er achter komt dat het gereserveerde bedrag voor cadeaus eigenlijk al is opgegaan aan de boodschappen van vandaag de dag. Maar zonder cadeaus geen feest. Dus zonder cadeaus geen prettige kerstdagen! Gelukkig kunt u met een spoedlening kunt u vrij eenvoudig lenen voor de kerst. [ad#336×280-rechts]

En hoe?
Wilt u geld lenen voor de kerst, dan is de hierboven besproken spoedlening een goed alternatief. Er zijn verschillende aanbieders van dergelijke leningen met spoed. De producten die deze aanbieders aanbieden lijken vaak erg op elkaar. Zo kunt u met een spoedlening slechts relatief kleine bedragen lenen voor de kerst, namelijk een bedrag tussen de 100 en 750 euro. Naast dat de spoedlening u snel van geld kan voorzien, dient u de spoedlening ook gauw weer terug te betalen. Vaak hebben dergelijke leningen een looptijd van maximaal 30 dagen. Zo kunt u geld lenen voor de kerst, en dat zelfde bedrag voor 2012 weer hebben afgelost!

Samenvattend
Als we nu bovenstaande informatie even samenvatten, valt het op dat geld lenen voor de kerst snel en eenvoudig te regelen is! U gaat naar de website van een van de aanbieders, (wilt u dat het geld binnen 10 minuten op uw rekening staat, dan is het verstandig om alvast uw salarisspecificatie en identificatiebewijs bij de hand te houden) en vult daar de online spoedlening aanvraag in. Het is zeker raadzaam voordat u een lening afsluit eerst alle voorwaarden door te lezen.

Geld lenen voor de kerst? Klik hier!