Een persoonlijke lening is goedkoper dan kopen op afbetaling

Veel winkeliers bieden de mogelijkheid om witgoed en multimedia apparatuur te kopen op afbetaling. Maar voor wie de kosten narekent word het gauw duidelijk dat dit heel erg duur is. U bent beter af wanneer u een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluit.

Er is niets mis mee om een financiering af te sluiten voor iets dat u graag wilt hebben. Tegenwoordig kopen veel mensen bijvoorbeeld een flatscreen TV op afbetaling omdat ze het aanschafbedrag niet contant kunnen hebben.
Maar kopen op afbetaling is heel erg duur. Om even bij het voorbeeld van de flatscreen te blijven, wie ervoor gaat zitten en de kosten eens even goed narekent komt al gauw tot de conclusie dat tegen de tijd dat je klaar bent met aflossen je de flatscreen bijna 2 keer betaald hebt!
De financieringsmaatschappijen die het kopen op afbetaling mogelijk maken hanteren veel hogere rentes dan bijvoorbeeld een bank dat doet bij een gewone persoonlijke lening. Niet alleen hanteren ze hogere rentes, maar ze hanteren ook lagere standaarden bij het toekennen van een financiering. Met andere woorden, mensen die eigenlijk geen lening zouden moeten krijgen omdat ze het gewoon niet kunnen betalen (want lenen kost geld) die krijgen toch de financiering voor die flatscreen tv rond men alle gevolgen van dien.

[ad#336×280-rechts]Maar stel nou dat u toch uw zinnen heeft gezet op het kopen van een flatscreen en het geld er niet contant voor heeft? U doet er dan beter aan om gewoon een persoonlijke lening of doorlopend krediet af te sluiten. Daar betaald u ook rente op maar die is niet zo exorbitant hoog als de rente die de financieringsmaatschappijen rekenen voor het kopen op afbetaling.

Met een simpel rekensommetje kunt u kijken wat u zich bespaard. U vraagt de verkoper hoe hoog de aflossingen zijn van de financiering die hij u bied en hoeveel aflossingen u moet doen en u vergelijkt het totaal daarvan met de prijs van de flatscreen tv. Vervolgens doet u hetzelfde met het aantal aflossingen die u aan de bank zou moeten doen bij het aflossen van een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Als u nog niet geschrokken bent van het grote verschil tussen de prijs van de flatscreen tv en de uiteindelijke aflossing aan de financieringsmaatschappij, dan schrikt u wel van het grote verschil tussen de financieringsmaatschapij en wat u kwijt bent bij de bank. Lenen met een persoonlijke lening of doorlopend krediet is vele malen goedkoper. U bent dan of eerder klaar met aflossen of u heeft meer ruimte om bijvoorbeeld nog iets extra’s aan te schaffen bij uw flatscreen tv.