Flitslening aanvragen nog steeds goed mogelijk ondanks nieuwe AFM wetgeving

Flitslening aanvragen nog steeds goed mogelijk ondanks nieuwe AFM wetgeving. De consument kan nog steeds binnen 10 minuten geld op zijn of haar rekening aanvragen met de flitslening. De voorwaarden voor deze minileningen zijn gunstiger geworden voor de consument. Wel verdient het aanbeveling om goed de voorwaarden te bekijken.

Wat er veranderd is met betrekking tot flitsleningen

Sinds 1 juni 2011 heeft de AFM haar regels verscherpt voor de aanbieders van flitskredieten. Deze leningen worden ook wel flitsleningen, minileningen, spoedleningen en korte leningen genoemd. Een belangrijk kenmerk van deze lening was dat een consument op zeer korte termijn aan geld kon komen. Menig aanbieder van flitsleningen adverteerder zelfs dat het mogelijk is om binnen 10 minuten geld op je rekening te krijgen.
Deze leningen werden met name gebruikt door mensen die soms al lopende leningen of registraties hadden, waardoor geld lenen bij banken vaak geen optie is.

Een consument betaalde voor een flitslening een vergoeding van ongeveer 20 a 25%. De looptijd van de lening was meestal kort; maximaal een maand.

Sinds 1 juni is de Richtlijn Consumentenkrediet (2008/48/EG) van kracht. Hiermee vallen alle consumentenkredieten onder financieel toezicht, ongeacht hun looptijd.

Flitsleningen vallen ook nu onder de maximum kredietvergoeding. Het gevolg is dat er jaarlijks een maximaal vergoedingspercentage aan de consument gevraagd mag worden. Dit percentage is op dit moment 15%.

Veranderingen in de markt

Sinds deze wetswijziging zijn er veranderingen de markt van flitsleningen. Een aantal aanbieders zijn verdwenen.
Het Finse bedrijf DVB Investment Oy had diverse websites met deze leningen is heeft haar activiteiten gestaakt in Nederland. De sites zoals spoedgeld.com en reddingsgeld.com vielen onder haar paraplu.

De overbleven aanbieders van flitsleningen hebben hun diensten aangepast om te voldoen aan de richtlijnen van de AFM.

Een trend is dat de kosten voor de flitslening aanzienlijk goedkoper zijn geworden, maar alleen als de lening binnen zeer korte tijd wordt terugbetaald.

Bij minilening.nl betaal je slechts 1,36 voor een lening van 300 euro, mits je dit binnen 3 weken terugbetaalt.
Bij Cashbob.nl zijn de kosten 0,16 cent voor een lening van 300 euro, mits binnen 7 dagen terugbetaalt.

[ad#336×280-rechts]

Hoe verdienen de aanbieders inkomsten met deze wijzigingen?

Door deze wijzigingen lijkt het alsof de aanbieders van deze flitsleningen behoorlijk wat inkomsten verloren hebben. Toch worden er wel degelijk kosten in rekening gebracht, maar alleen als de consument langer dan een maand erover doet om de lening af te lossen.

Sommige aanbieders hebben extra diensten ontwikkeld om ondanks de wijzingen aan extra inkomsten te komen. Zo biedt voorschotje.nl de mogelijkheid aan om een spoedoverboeking te doen. Dit kost 25 euro.
Bij saldodipje.nl kun je kosteloos een bedrag aanvragen indien je in je omgeving een persoon hebt die garant wil staan voor het aangevraagde bedrag. Heb je niet zo’n iemand, dan kun je er ook voor kiezen om Global Guarantee garant te laten staan. De kosten hiervoor zijn in lijn met de kosten voor juni werden gehanteerd; leen je 100 euro, dan ben je tussen de 23 a 28 euro kwijt aan deze garantiestelling.

Samenvattend valt te zeggen dat het landschap in flitsleningen land is veranderd sinds de nieuwe wetgeving. Sommige concurrenten zijn verdwenen, maar de consument kan nog steeds binnen 10 minuten geld op zijn of haar rekening aanvragen met de minilening. Over het algemeen zijn de voorwaarden gunstiger geworden voor de consument. Wel verdient het aanbeveling om goed de voorwaarden te bekijken (denk aan de eerder genoemde garantie stelling bij een van de aanbieders) om te voorkomen dat je alsnog met hogere leenkosten wordt geconfronteerd.

Snel geld op je rekening dankzij een minilening: binnen 10 minuten geld op je rekening – wat zijn de feiten?

Binnen 10 minuten geld op je rekening realistisch? Voor veel mensen lijkt dit een droom. Soms verkeer je in de acute financiële problemen en wil je snel geld op je rekening. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat je huis worden uitgezet door achterstallige huur. Of omdat je een onverwachte reparatie moeten betalen van je auto of wasmachine. Of omdat je een dwangbevel hebt ontvangen van een deurwaarder. Uit onderzoek blijkt dat binnen 10 minuten geld op je rekening geen droom is maar een realistische optie. Laten we naar de feiten kijken.

Het feit is dat er enkele aanbieders op de markt zijn waar je terecht kunt als je snel geld op je rekening nodig hebt. Deze aanbieders bieden een minilening aan. Dit zijn kortlopende leningen waar je voor bedragen tot 750 euro met spoed geld kunt lenen. Feit is ook dat je ook op zaterdag terecht kunt bij sommige aanbieders.
[ad#336×280-rechts]
Een tweede feit is dat enkele aanbieders geen BKR toetsing doen als iemand een minilening aanvraagt. Cashbob is een voorbeeld van een aanbieder in deze markt die geen BKR controle uitvoert bij nieuwe leen aanvragen.

Een derde feit is dat het mogelijk is om binnen 10 minuten geld op je rekening te krijgen na goedkeuring. Je surft naar de site van een aanbieder, vult het formulier in, mailt een paar documenten zoals je loonstrookje en je weet direct of je het geld binnen 10 minuten op je rekening kunt verwachten.

Een vierde feit is dat je bij een minilening geen rente betaalt maar een vast bedrag aan handelingskosten. Bij een minilening heb je geen onzekerheid over de rente die kan gaan stijgen zoals bij een persoonlijke lening of bij een beleggingshypotheek.

Conclusie: snel geld op je rekening is realistisch dankzij een minilening die het mogelijk maakt om binnen 10 minuten geld op je rekening te ontvangen.

Veel geld lenen, veel mogelijkheden!

Veel geld lenen kan op vele manieren. Toch is het goed om in gedachten te houden dat niet alle lening aanbieders altijd zo maar veel geld lenen.  Zo zijn er aanbieders waarbij je tot maximaal 750 euro kan lenen, de zogeheten minilening met een korte looptijd. Maar er zijn ook aanbieders waarbij je veel geld lenen, ook echt veel geld lenen is. Hieronder volgen een paar zaken die in acht genomen dienen te worden bij het lenen van veel geld.

Veel geld lenen kan door verschillende mensen verschillend worden geïnterpreteerd. Voor de een is 1000 euro veel geld, maar voor een ander komt bij veel geld lenen eerder 40000 euro in aanmerking. Wanneer het om zulke grote bedragen gaat, is het zeer belangrijk om na te gaan wat het inhoud om een lening van zo’n bedrag aan te gaan.  Zo is het namelijk niet mogelijk, of erg lastig, om grote bedragen te lenen met een niet-positieve BKR-notering.

Zoals hier boven beschreven is het lastig om met een negatieve BRK notering als nog geschikt bevonden te worden voor een grote lening. Wanneer u echter kunt aantonen  een bepaalde zekerheidstelling, waarborg of onderpand te hebben, zijn er alsnog meerdere mogelijkheden om een grote lening af te sluiten.

De rede om ineens veel geld nodig te hebben, is vrij divers van aard.  Zo kan de drang om een dure sportwagen of zeiljacht aan te schaffen zo rond uw 50e steeds sterker worden. Maar wanneer u zelf niet direct over een dergelijk bedrag beschikt, biedt een lening vaak uitkomst. Of misschien heeft u, naast een gat in uw hand ook een gat in de markt gevonden, maar om het plan daadwerkelijk verder te ontwikkelen heeft u snel veel geld nodig. In dat geval is misschien een zakelijke lening een interessante optie.

Dus wat de reden ook mag zijn,  u wilt  graag veel geld lenen? Verken dan eens op uw gemak de mogelijkheden die verschillende aanbieders van financiële producten te bieden hebben. Zet de aanbieders naast elkaar, en laat u goed informeren over de te betalen rente. Zo heeft elke aanbieder voordelen en ook nadelen. Vergelijk ze met elkaar zodat u straks een bij u passende lening heeft.