Geld lenen in het weekend op zaterdag: verschillende manieren om snel aan geld te komen in het weekend op zaterdag, ook voor jou!

Als je in het weekend zoals op zaterdag snel geld wilt lenen en je hebt snel een paar tientjes of misschien wel een paar honderd euro nodig, waar kun je dan terecht? Je moet dringend boodschappen doen of je wilt lekker stappen met je vrienden. Of je staat in de Mediamarkt en ziet een super aanbieding van een plasma tv die alleen vandaag geldt. Dit zijn van die momenten dat je geld wilt lenen op zaterdag. In dit artikel staan de opties die je hebt.

1) Leen van familie en vrienden

Je kunt je vrienden of familie vragen geld te lenen. Voordeel is dat je geen rente hoeft te betalen. Nadeel is dat je persoonlijke relatie met je familie of vrienden onder druk komt te staan als blijkt dat je het geld niet of niet op tijd kunt betalen. Als je wel op tijd betaalt dan is er niks aan de hand. Vaak is het wel zo dat het principe ´voor wat hoort wat´ geldt.

2) Verpand je spullen

Je kunt bij verschillende pandenhuizen in Nederland je spullen verpanden (ook wel het belenen van spullen genoemd). Sommigen zijn ook op zaterdag open. Dit houdt in dat je je eigendom verkoopt, er direct geld voor krijgt en binnen een bepaalde periode het recht hebt om je eigendom terug te kopen. Je kunt verschillende goederen verpanden, zoals auto´s, sieraden (goud, zilver, diamant), elektronica (je tv, camera, gsm). In de volksmond wordt deze optie ook wel ´lenen met onderpand´ genoemd. Nadeel is dat je direct je geld krijgt. Nadeel is dat je op zoek moet gaan naar een pandenhuis. Het kan zijn dat deze niet in de buurt zit en dat je een flink eind moet reizen, wat ook geld kost.
[ad#336×280-rechts]
3) Sluit een minilening af.

Dit is een spoedlening die je bij sommige kredietverstrekkers ook op zaterdag kunt afsluiten. Een van deze aanbieders is bijvoorbeeld Cashbob.

Het principe werkt eenvoudig. Je gaat naar de website van zo´n minilening aanbieder, je mailt enkele persoonlijke gegevens, stuurt een sms en je hoort gelijk of je aanvraag goedgekeurd is. Het geld wordt binnen 10 minuten overgemaakt naar je rekening. Je kunt meestal tot 750 euro lenen. Een bijkomend voordeel is dat er geen BKR controle plaatsvindt. Heb je dus al schulden of sta je in het BKR omdat je vroeger een paar keer je telefoonrekening niet op tijd kon betalen, dan is er grote kans dat dit geen probleem is voor het krijgen van een minilening.

Conclusie:

Soms moet je snel aan geld komen in het weekend en wil je snel ergens geld lenen. Er zijn gelukkig opties om op zaterdag met spoed aan geld te komen. Als je je persoonlijke relaties niet wilt beschadigen kun je het beste iets van jezelf verpanden of het geld lenen bij een kredietverstrekker.

Sluit nu de lening af!