Geld lenen ondanks schulden

Je hebt al leningen lopen, of andere schulden, maar wilt toch een nieuwe lening aanvragen. Er zijn situaties waarin dat volkomen begrijpelijk is en waarin dat ook gewoon kan.

Het feit dat u al schulden heeft betekent niet dat u niet opnieuw bij een bank of kredietverstrekker kan aankloppen. Voor de meeste online kredietverstrekkers is het namelijk gewoon een kwestie van opnieuw berekenen of u de nieuwe lening uiteindelijk kunt aflossen of niet. Daarnaast zijn er goede redenen te bedenken waarom u ondanks de leningen en schulden die u al heeft toch een nieuwe financiering zou moeten aanvragen.

U zou bijvoorbeeld uw diverse leningen en schulden kunnen samenvoegen tot 1 nieuwe lening. Dit bespaard u vele honderden euro’s aan rente per jaar en houd uw schuldenlast overzichtelijk. Er zijn diverse online kredietverstrekkers die u graag als klant willen hebben wanneer u van plan bent al uw leningen samen te voegen tot een nieuwe lening. Als u rood staat op bank of giro en u heeft daarnaast ook nog een creditcard dan kunt u veel geld besparen door deze verschillende schulden af te lossen met 1 nieuwe lening.

[ad#336×280-rechts]Een van de online kredietverstrekkers waar u terecht kan om uw diverse leningen te consolideren en over te sluiten is Directa.nl. Met een simpel rekensommentje wordt duidelijk dat de rente die u elk jaar betaald aan diverse leningen, creditcards en andere schulden die totaal bijvoorbeeld 5.000 euro bedragen, meer is dan de rente van een lening van 25.000 euro. Een goede reden dus om uw diverse leningen en schulden samen te voegen en er 1 nieuwe lening van te maken bij Directa.nl.

Een andere goede reden om een nieuwe lening aan te vragen is natuurlijk wanneer u ziet dat de rente ergens anders minder is dan bij uw huidige kredietverstrekker. Door gewoon over te stappen kan dit u  tientallen tot wel honderden euro’s per jaar besparen.

Voor deze redenen doet u er altijd goed aan om eens verder te kijken dan uw eigen bank en ook diverse online kredietverstrekkers naast elkaar te zetten en hun voorwaarden en rentepercentages te vergelijken.
Wees dus geen dief van uw eigen portomonee maar kijk rond en voeg uw leningen samen of sluit uw bestaande dure lening over.

De overwaarde van uw huis lost al uw betalingsproblemen op

Met de overwaarde van uw huis kunt u uw achterstallige rekeningen betalen en de maandlasten verlagen waardoor u elke maand weer meer financiële ademruimte heeft.

Het zijn moeilijke tijden voor veel Nederlanders. Bij veel gezinnen blijven rekeningen liggen die zich dan weer opstapelen om voor de komende maand weer problemen te veroorzaken. Als u eenmaal begint aan het laten liggen van rekeningen komt u in een vicieuze cirkel terecht waar u maar moeilijk uitkomt.
Huiseigenaren daarentegen hebben vaak de mogelijkheid om uit die vicieuze cirkel te komen door de overwaarde van hun huis te gebruiken. De overwaarde van uw huis word mee bedoeld dat bedrag dat uw huis waard is minus de openstaande hypotheekschuld. Stel u heeft een huis voor 200.000 euro gekocht en daar een hypotheek voor afgesloten van 200.000 euro. U heeft na jaren inmiddels 80.000 euro van afbetaald en uw huis is 30.000 euro meer waard geworden. Uw hypotheekschuld is dus nog 120.000 euro en uw huis is 230.000 waard. Dat betekent dus dat wanneer u een nieuwe hypotheek zou nemen voor 230.000 euro u 110.000 euro contant op uw rekening krijgt staan. Dit bied u de mogelijkheid om openstaande rekeningen te betalen misschien nog een nieuwe auto en een leuke vakantie te betalen en de rest gebruikt u als reserve voor wanneer uw wasmachine of tv kapot gaat en om rustig van te leven. Wanneer u het geld gebruikt om andere schulden zoals leningen en kredieten mee af te betalen dan verlaagd u daarmee ook nog eens uw maandelijkse lasten, waardoor u elke maand weer meer te besteden heeft.

Gesponsorde aanbiedingen:

Hypotheekofferte, vraag hem nu aan
Snel en makkelijk online aangevraagd

De groene lening, voor energiebesparende verbouwingen

U wilt verbouwen om uw huis energiezuiniger te maken? Dankzij subsidie van de overheid kunt u een groene lening aanvragen waardoor u significant minder rente hoeft te betalen.

U slaat meerdere vliegen in 1 klap wanneer u uw huis verbouwd om minder energie te gebruiken en u gebruik maakt van de overheidsregeling waarmee u een zogenaamde groene lening kunt aanvragen. De regeling geld alleen voor het verbouwen van uw huis met als doel energiebesparing.
U kunt bedragen van 25.000 tot 100.000 euro lenen bij uw reguliere bank en de overheid geeft u een korting op het rentepercentage dat u over de lening betaald. Deze korting kan flink oplopen naarmate de verbouwing een energiezuiniger huis oplevert. Het energielabel van uw huis bepaald uiteindelijk hoe hoog, of beter gezegd hoe laag de leenrente uiteindelijk wordt.

Voordelen zijn duidelijk, uw huis stijgt in waarde, uw maandlasten voor de energie gaan omlaag en de groene lening die dit mogelijk maakt is een stuk goedkoper dan een reguliere lening.

Wanneer u van plan bent een huis te kopen dan kunt u wanneer dit huis aan de normen voldoet van milieuvriendelijke woningbouw ook een groene hypotheek aanvragen. Ook dan betaald u een gunstiger rentetarief waarvan het voordeel tot enkele duizenden euro’s kan oplopen.

Zowel voor de groene lening als voor de groene hypotheek kunt u terecht bij uw reguliere bank en hypotheekverstrekker. U kunt daar vragen om deze overheidsregeling.