Geld lenen voor je bruiloft?

Trouwen is iets dat je als het goed is maar eens in je leven doet. Het is daarom niet gek om flink uit te pakken en een lening af te sluiten om je bruiloft tot een spektakel te maken.

Een bruiloft kan aardig wat geld kosten. De meeste mensen geven voor hun trouwerij een bedrag uit waarmee ze ook een nieuwe gezinsauto zouden kunnen kopen. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, want trouwen doe je als het goed is maar 1 keer in je leven. Dat is gelijk ook de reden waarom het afsluiten van een lening voor een bruiloft helemaal geen slecht idee is. De lening stelt je in staat om de bruiloft van je dromen te hebben en in de jaren daarna los je het geleende geld rustig af. En met aflossen ben je waarschijnlijk sneller klaar dan je denkt als je als kadotip het welbekende envelopje hebt en het geld dat je kado hebt gekregen gebruikt om een deel van de lening af te betalen. Hoewel dit natuurlijk niet verplicht is, is het een goed idee om te doen.

Zoals gezegd is een bruiloft, zeker als jullie veel gasten hebben, een kostbare zaak. Naar alle waarschijnlijkheid zul je voor een bruiloft waarbij je flink uitpakt een bedrag van rond de 20 a 30.000 euro moeten lenen. Maar als jij en je partner tweeverdieners zijn en dus een dubbel inkomen hebben moet het geen probleem zijn om voor jullie bruiloft een lening aan te vragen, deze te krijgen en af te lossen. Bij het aanvragen van een lening staat natuurlijk altijd voorop dat je in staat bent de lening weer terug te betalen. Geld lenen kost immers geld, je betaald meer terug dan je leent omdat je natuurlijk rente betaald.

[ad#336×280-rechts]Gaan jullie na je trouwen samenwonen in een koophuis dan is het misschien zelfs mogelijk om met de hypotheek van jullie koophuis jullie bruiloft te financieren. Dit zou betekenen dat jullie in overleg met de hypotheekverstrekker een hogere hypotheek kunnen krijgen en het overschot kunnen gebruiken voor jullie bruiloft.

Wanneer je een groot budget hebt voor je bruiloft ben je in staat om alle zaken te regelen die je trouwdag tot een spetterend succes zullen maken. Het stelt je in staat om een mooie trouwauto te huren, een band te laten spelen in de zaal die je gehuurd hebt, terwijl de ingehuurde catering je gasten bedient. Kortom met een lening voor je bruiloft komen alle dingen die jullie trouwdag tot een succes maken gewoon binnen handbereik.

Wees bij het aanvragen van een lening geen dief van je eigen portomonee. Niet elke bank heeft de goedkoopste lening omdat ze zeggen dat ze de goedkoopste zijn. En het is aan te raden verder te kijken dan je eigen bank die je gewend bent want ook onder financierders zijn prijsvechters die met een scherpe rente stukken goedkoper zijn dan de reguliere banken. En tja, waarom zou je meer betalen dan nodig?

10 tips die geld opleveren

Vanwege de economische recessie moeten veel mensen het met wat minder doen. Lees deze 10 tips waarmee je geld kunt besparen en je financieel wat ruimer in je vel komt te zitten.

Helaas het is momenteel niet anders. Veel ondernemers hebben het moeilijk omdat we allemaal de hand op de knip houden. Banken zijn voorzichtiger geworden met het uitlenen van geld. Je huis verkoop je momenteel niet voor de prijs waarop je gehoopt had. Economisch zitten we even in zwaar weer. Dus trekken we de broekriem aan en zetten we de tering naar de nering. En dat doen we zo.

[ad#336×280-links]1 ) Zet de auto aan de kant en pak de fiets
Als autorijden een luxe is en niet een noodzaak omdat je ook de fiets kunt pakken dan kun je elke maand makkelijk meer geld in je zak overhouden door de auto te laten staan. Een volle tank brandstof kost afhankelijk van de auto al gauw een paar tientjes tot bijna 100 euro voor de grote slurpers. Afhankelijk van hoeveel je moet tanken levert eenmaandje fietsen dus al gauw een besparing op van tientallen zo niet een kleine paar honderd euro.
Zet je je auto voor lange tijd stil, vergeet dan niet te besparen op je verzekering. Je kunt een auto schorsen bij de rijksdienst voor het wegverkeer, en omdat je er toch niet in rijdt hoeft je auto ook niet verzekerd te zijn. Zo bespaar je weer enkele tientjes per maand en zodra je weer wilt gaan rijden kun je mooi kijken of je een nieuwe autoverzekering goedkoper kan afsluiten dan degene die je had.
Pak je definitief de fiets dan verkoop je de auto en bewaar je de opbrengst om een buffertje aan te leggen voor de moeilijke dagen waarop je wat extra geld kan gebruiken. Wie spaart die heeft immers wat.

2 ) Stop met roken of drinken
Als een pakje sigaretten gemiddeld 5 euro kost en je een pakje per dag rookt dan bespaar je al gauw 150 euro per maand door deze ongezonde gewoonte op te geven. Een paar koele glazen limonade in plaats van 3 biertjes per dag levert ook al gauw een besparing op van 90 euro per maand.

3 ) Let op de aanbiedingen en je portemonnee
Wanneer je hoofdzakelijk in 1 supermarkt al je inkopen doet ben je eigenlijk een dief van je eigen portemonnee. Elke supermarkt heeft aanbiedingen, maar ook prijsstijgingen. Is de thee in de aanbieding en dus het goedkoopst bij supermarkt A dan betaal je misschien weer meer voor de cornflakes als je bij supermarkt A als je daar al je boodschappen doet terwijl supermarkt B de cornflakes in de aanbieding heeft. Haal je de thee bij supermarkt A en de cornflakes bij supermarkt B dan ben je dus goedkoper uit. Kijk in de folders en op de websites wat de supermarkten in de aanbieding hebben en maak een boodschappenlijst voor elke supermarkt. Wanneer je de tijd neemt om in 2 of drie verschillende supermarkten de aanbiedingen te scoren bespaar je gewoon veel geld.

[ad#336×280-rechts]4 ) Neem je abonnementen onder de loep
Heb je abonnementen op kranten en tijdschriften? Zeg ze dan op en koop gewoon een los blaadje wanneer je daar zin in hebt. En viainternet kun je heel veel artikelen van jouw favoriete blad lezen of vergelijkbare artikelen en nieuws op andere websites. Waarom betalen als je iets gratis kan krijgen toch?

5 ) Ga meer werken of verander zelfs van baan
De beste manier om meer over te houden is natuurlijk door meer te verdienen. Werk je dus drie dagen in de week, dan ga je indien mogelijk gewoon weer fulltime werken. En werken doe je natuurlijk niet voor de lol, dus kun je ergens anders meer verdienen, wees dan zakelijk en kijk verder. Een andere baas betaald misschien meer voor dezelfde inspanning die jij levert.

6 ) Verkoop je tweedehands spullen
Iedereen verzameld over de loop van tijd apparaten die ze niet meer gebruiken, kleding en schoenen die men niet meer draagt enzovoorts. Het kon je nog weleens verbazen wat alles bij elkaar waard is als je het te koop zet. Ga dus de zolder op en trek alles te voorschijn. Maak er een foto van en zet het op marktplaats. Op die manier breng je toch weer even wat geld in hetlaadje.

7 ) Maak van je hobby een lucratieve bijverdienste
Ben je goed met computers en word je door iedereen gevraagd te helpen? Vraag er dan geld voor. Ben jij de kapster binnen de familie? Reken wat voor je diensten. Tenslotte is jouw leven ook niet gratis en voor niets gaat alleen de zon op. Begin een weblog en plaats advertenties op je website. Binnen no time heb je wat euro’s bij elkaar gespaard en meer geld in je zak betekent toch dat je wat ruimer kan leven.

8 ) Vraag om korting
Het zou je verbazen als je wist wat je allemaal met korting kunt krijgen. Moet je dus een apparaat vervangen vraag dan altijd om korting. Tenslotte is elke euro die je kunt besparen er weer een die je niet hoeft uit te geven.

[ad#336×280-links]9 ) Doe boodschappen aan het einde van de dag
Op de markt word bederfelijke waren aan het einde van de dag altijd tegen spotprijzen weggedaan. Voor een paar euro’s haal je dan kilo’s fruit en groente ter waarde van een paar tientjes eerder op de dag. Ook supermarkten doen het vlees dat de houdbaarheiddatum nadert met kortingen van 35 tot 50 procent van de hand. Als je het dezelfde dag nog klaar maakt heb je een stuk goedkoper gegeten.

10 ) Voeg je leningen samen
Heb je een creditcard, een lening en sta je rood? Betaal dan alles in een keer af met een nieuwe lening. Op die manier bespaar je veel geld doordat je nog maar aan een geldschieter rente hoeft te betalen in plaats van aan drie. Je leningen samenvoegen bespaard direct tientallen euro’s per maand.