Hoeveel geld kan ik lenen of hoeveel wilt u lenen?

Afhankelijk van het leenbedrag bent u bij de ene of bij de andere kredietverstrekker voordeliger uit wanneer u geld wilt lenen. Dus wilt u geld lenen? Dan is de eerste vraag die u moet beantwoorden: Hoeveel geld wilt u lenen?

100 tot 750 euro – De minilening
Voor bedragen tussen de 100 en de 750 euro hoeft u eigenlijk niet bij de bank aan te kloppen. Dit zijn immers bedragen die u makkelijk kunt terugbetalen wanneer u weer uw salaris ontvangt. Voor deze kleine bedragen is er een speciale kredietverstrekker die u een zogehete minilening kan verstrekken met een korte looptijd van 15 of 30 dagen. Deze kredietverstrekker heet Cashbob en wanneer u naar de website van Cashbob surft kunt u daar de minilening aanvragen.

1.000 – 5.000 euro – De persoonlijke lening
Voor leenbedragen vanaf duizend euro tot zo’n 5.000 kunt u waarschijnlijk in eerste instantie bij uw eigen bank terecht. De meeste banken staan hun klanten namelijk toe om rood te staan tot maximaal het bedrag dat er gemiddeld elke maand binnenkomt. Dit betekent dus dat wanneer u nog niet rood staat u snel aan een bedrag tussen de 1.000 en 5.000 euro kan komen door online een kwartaalkrediet aan te vragen.
U moet echter altijd vergelijken waar u het goedkoopst uit bent want ook uw bank vraagt rente over het bedrag dat u rood staat. En er zijn andere aanbieders die ook voor deze bedragen interessante aanbiedingen hebben. Kijk bijvoorbeeld eens bij Directa.nl.

[ad#336×280-rechts]5.000 tot 50.000 euro – Prive of zakelijk lenen?
Vanaf zo’n 5.000 euro beginnen we over een serieuze lening te spreken. Meestal bent u dan ook van plan om iets aan te schaffen zoals een auto of een boot, misschien een caravan of in ieder geval iets groots, dat eventueel zelfs als onderpand kan dienen voor de lening die u aanvraagt. En voor die reden is het helemaal geen probleem om zulke bedragen te lenen. De kredietverstrekker kijkt of u op een verantwoorde manier het bedrag kan lenen en heeft vanwege het onderpand een grotere zekerheid om de lening aan u te verstrekken.

Kijk eens bij de volgende kredietverstrekkers voor een passende leenofferte voor bedragen tussen de 5.000 en 50.000 euro:

Directa.nl – Persoonlijke lening
Afab Kredieten

[ad#336×280-links]Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat u van plan bent om het leenbedrag te gebruiken als zakelijk krediet. Bedragen van deze orde zijn immers geschikt om te investeren in een bedrijf en daarmee het leenbedrag plus winst terug te verdienen. Zowiezo moet niemand een dief van zijn eigen portomonee zijn en altijd flink rondshoppen om de goedkoopste lening te vinden, maar wanneer het om een zakelijke lening gaat hebben banken en ook de online kredietverstrekkers allemaal zo hun eigen voordelen en regelingen. En behalve dat hebben ondernemers meer kredietmogelijkheden dan prive personen, bijvoorbeeld financial lease, informal investments en leverancierskredieten. Bezoek dus verschillende online kredietverstrekkers en informeer bij uw bank.