Huis verbouwen? Dan is een persoonlijke lening wellicht iets voor jou

Heb jij net een nieuw huis gekocht maar is het zo oud dat er het een en ander aan verbouwd moet worden? Of woon je al jaren in hetzelfde huis en wil je nu dan eindelijk de keuken verbouwen of een ander deel van je huis? Dat is uiteraard mogelijk, maar de kans dat jij genoeg hebt gespaard waardoor je geen lening hoeft af te sluiten is klein.

Om een verbouwing te kunnen realiseren sluiten de meesten mensen een lening af bij hun bank. Dit kan dezelfde bank zijn als waar je een betaalrekening hebt, maar kan ook een andere bank zijn.

De leningen die in aanmerking komen voor een verbouwing zijn een persoonlijke lening of een doorlopende lening. Een persoonlijke lening is aan te raden wanneer je van te voren het exacte bedrag weet dat je kwijt bent aan de verbouwing.
Je krijgt dan het bedrag in een keer op je rekening gestort. Je moet bij een persoonlijke lening wel de eerst volgende maand nadat het geld op je rekening is gestort beginnen met het terugbetalen van de lening.
[ad#336×280-rechts]
Weet je niet hoeveel de verbouwing exact gaat kosten, dan is een doorlopende lening voordeliger. Met een doorlopende lening kun je een bedrag van bijvoorbeeld 100.000 euro lenen, maar blijkt achteraf dat je maar 80.000 euro nodig had voor de hele verbouwing dan betaal je alleen de 80.000 euro met de daarbij behorende rente terug.

Het is dus van groot belang dat je van te voren goed uitzoekt welke vorm van lenen het beste bij jou past. Het is daarom altijd verstandig om met mensen te praten die eerder een verbouwing aan hun huis hebben gedaan. Zij hebben ervaring met de wetten en regels die er gelden op het gebied van verbouwingen.

Naast het praten met “ervaringsdeskundigen” is het ook aan te raden om te praten met iemand van de bank en de aannemer. Door met deze drie groepen te praten kun jij zelf bepalen wat de beste manier is om de verbouwing zo goed en goedkoop mogelijk te financieren. Want je wilt natuurlijk niet meer geld kwijt zijn dan nodig.