Leverrancierskrediet afsluiten voor startende ondernemers

Je hebt een fantastisch ondernemersplan, maar niet het geld om te investeren in voorraden? Het leverancierskrediet biedt uitkomst voor startende ondernemers.

De beste ideeën staan vaak op papier of zitten in het hoofd van een startende ondernemer met visie. Probleem is echter vaak dat als je geld wil verdienen je eerst geld moet investeren. Heb je grote plannen dan heb je vaak ook grote investeringen nodig. Dan kun je kijken of je grote geldbedragen lenen kunt, je kan kijken of je een investeerder vinden kan die het wil voorschieten, maar er is nog een mogelijkheid. Het leverancierskrediet!

Wanneer je bijvoorbeeld een webwinkel wil beginnen en je marketingplan is helemaal uitgewerkt en staat al op de rit, maar je hebt niet het geld om een grote voorraad aan te leggen en op te slaan, dan is het een idee om naar je leveranciers toe te gaan en om een leverancierskrediet te vragen.

[ad#336×280-rechts]In het kort komt het erop neer dat je de leveranciers vraagt om de goederen die jij wilt verkopen alvast te leveren en af te spreken dat je pas hoeft te betalen na een x-aantal maanden. Met deze opzet kun je je webwinkel starten, omzet draaien en pas nadat de zaak begint te lopen de rekeningen betalen.

Zeker in deze economisch zware tijden kan een leverancierskrediet uitkomst bieden zowel voor de startende ondernemer alsook voor de leverancier. De leverancier blijft immers niet met zijn voorraden zitten, maar heeft deze toch verkocht, zij het dat de inkomsten wat later komen. En de ondernemer hoeft niet een onmogelijk hoog bedrag op te hoesten om met zaken doen te beginnen.

Daar komt wel bij dat leverancierskredieten niet altijd gratis zijn. U als ondernemer betaald wel iets meer voor het gemak dat u de rekening niet direct of binnen een maand hoeft te voldoen en de leverancier verdiend dus iets meer omdat hij bereid is een leverancierskrediet af te sluiten. Op deze wijze profiteert u dus beiden.