Met spoed 5000 euro nodig? Gratis tips om heel snel legaal aan geld te komen, ook met BKR!

Door omstandigheden zoek je met spoed 5000 euro. Het kan zijn dat je door je ex in de financiële problemen bent terechtgekomen. Of het kan zijn dat je ziek bent en een nieuwe therapie wilt betalen die niet volledig vergoed wordt door je verzekering. Helaas is het ook mogelijk dat je slachtoffer bent van oplichting en dat je nu dringend geld nodig hebt om je rekeningen te betalen.
Voor al deze gevallen geldt hetzelfde: je hebt met spoed 5000 euro nodig, zo snel mogelijk en zonder dat mensen (weer) misbruik van je maken.

In dit artikel lees je een aantal tips uitgaande van twee verschillende scenario’s. Het eerste scenario is dat je niet bij het BKR een negatieve codering hebt. Dit houdt in dat je geen betalingsachterstanden hebt of hebt gehad de afgelopen 5 jaar bij een organisatie die aangesloten is bij het BKR in Tiel. Heb je een negatieve codering dan zijn er een aantal andere oplossingen nodig om alsnog aan 5000 euro te komen. Dit komt omdat je door een negatieve BKR meestal afgewezen wordt bij de bekende banken. De oplossingen voor als je op de zwarte lijst van het BKR staat worden beschreven in scenario 2.

Scenario 1: je hebt geen BKR registratie en je hebt dringend 5000 euro nodig
In dit geval zijn er verschillende oplossingen mogelijk. De twee eenvoudigste opties die je onmiddellijk kunt aanvragen zijn een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.
Bij een persoonlijke lening leen je een van te voren afgesproken bedrag, zoals 5000 euro. Meestal heb je een looptijd die varieert van 24 tot 72 maanden. Je hoeft bij een persoonlijke lening niet aan te geven waar je het geld voor gaat gebruiken. Extra aflossen is in de meeste gevallen boetevrij.
Je betaalt elke maand een stukje aflossing en rente. Het is belangrijk om de goedkoopste rente uit te zoeken zodat je niet teveel geld uitgeeft aan de lening. Hieronder een vergelijking van verschillende kredietverstrekkers en het rente percentage wat je jaarlijks moet betalen. Je ziet dat prijsvergelijken wel degelijk nuttig is, omdat een paar procent rente op jaarbasis je in totaal honderden euro’s kan schelen op je lening.

Directa.nl 7,2%
ABN Amro 7,9%
Regio Bank 8,8%
ING Bank 9,4%
Rabobank 9,5%

Bron: Mistermoney.nl 13-10-2010.

Een andere oplossing is een doorlopend krediet afsluiten. Dit is een extra buffer op je bankrekening die je flexibel kunt gebruiken. Alles wat je aflost kun je ook weer opnemen. Zo heb je dus altijd toegang tot extra geld.

[ad#336×280-rechts]

Wil je veel geld besparen bij het afsluiten van de juiste lening?
Kijk vooral goed op internet naar de verschillende aanbieders en vergelijk de tarieven. Beperk je niet tot de bekende banken, maar kijk ook buitenlandse kredietverstrekkers die op internet hun diensten aanbieden. Omdat deze partijen hun leningen alleen via internet aanbieden hebben ze minder kosten dan grote banken die overal filialen en pinautomaten hebben. Dit kan betekenen dat ze minder kosten doorberekenen naar hun klanten waar je van profiteert.

Scenario 2: je staat op de zwarte lijst van het BKR en hebt met spoed 5000 euro nodig
Bij de meeste bekende banken wordt je geweigerd als je een negatieve BKR registratie hebt. Gelukkig zijn er meer aanbieders actief die best met je willen praten. Bij sommige aanbieders blijft helaas de deur bij voorbaat gesloten als je een BKR registratie hebt. Gelukkig zijn er uitzonderingen: de buitenlandse aanbieder Directa (uit Frankrijk) sluit mensen met BKR registratie niet gelijk uit als zij een leenaanvraag willen indienen. Bij Directa wordt je totaalplaatje bekeken en op basis daarvan bepaald of je 5000 euro kunt lenen. Vraag daarom gratis een offerte aan voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Samenvattend:
Heb je snel 5000 euro nodig zonder BKR? Overweeg een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Vraag bij verschillende aanbieders offertes aan zodat je goed kunt vergelijken. Kijk vooral verder dan je neus lang is en bekijk welke internetaanbieders de laagste kosten in rekening brengen. Wil je 5000 euro lenen met BKR? Zoek dan aanbieders die je bij voorbaat niet uitsluiten als je een leenaanvraag wilt doen. Met het grote aanbod op internet is de kans zeer groot dat je snel aan die 5000 kunt komen om je problemen op te lossen.