Snel contant geld lenen met onderpand

Wanneer je snel geld nodig hebt dan is lenen met een onderpand een van de snelste manieren om aan een lening te komen.

De gedachte achter lenen met een onderpand is eigenlijk heel simpel. Banken en financierders die leningen verstrekken willen dat doen met zo veel mogelijk zekerheid dat zij het geld dat zij uitlenen terug krijgen en met rente. Daarom hebben zij het liefst klanten met een vaste baan, een regelmatig inkomen en een goed kredietverleden.
Maar niet iedereen heeft een vaste baan en een regelmatig inkomen. En als je geld wilt lenen omdat je overige schulden de pan uit rijzen en je deze met de nieuwe lening wilt afbetalen dan is dat voor veel banken geen basis waarop zij een lening willen verstrekken omdat zij het een te groot risico achten dat de lening niet kan worden terugbetaald.
Wanneer je dus vanwege je kredietverleden eigenlijk een risico voor de banken vormt kun je met een onderpand de banken en de financierders meer zekerheid bieden waardoor ze toch bereid zijn jou een lening aan te bieden. Immers, mocht het zo zijn dat je niet in staat bent de lening terug te betalen dan kunnen zij door het onderpand te verkopen het geleende bedrag terugkrijgen en daar alsnog winst op maken.

Het leenbedrag dat op basis van een onderpand word geleend wordt meestal ook direct ter plaatse en meestal contant uitbetaald. Wanneer je dus snel contant geld nodig hebt en je kunt iets als onderpand aanbieden dan is het meestal geen probleem om dezelfde dag nog dat geld in handen te hebben.

[ad#336×280-rechts]Wanneer je geld wilt lenen en daarbij een onderpand beschikbaar wilt stellen kun je aan verschillende soorten onderpanden denken.

Goud en sieraden – Een van de door particulieren meest gebruikte onderpanden om een lening mee aan te vragen zijn gouden sieraden en sieraden van andere waardevolle metalen en edelstenen.
Goud is waardevast en per gram al gauw 20 euro waard. Dus echte gouden sieraden zijn bij pandhuizen waar je direct contant geld kan lenen een heel goed onderpand.

Diverse elektronica – Pandhuizen nemen ook vaak elektronica aan als onderpand. Je kunt dan denken aan laptops, fototoestellen, spelcomputers en meer van dit soort consumenten elektronica.

Auto als onderpand – Om grotere contante bedragen te lenen kun je ook je auto als onderpand geven. Een auto is al gauw meerdere duizenden euro’s waard en verschillende pandhuizen zijn ook bereid om auto’s te belenen.

Waardepapieren – Ook waardepapieren kunnen een goed onderpand zijn. Denk bijvoorbeeld aan een levensverzekeringspolis en aandelen of obligaties.

Inventaris – Ondernemers die voor hun bedrijf een zakelijke lening willen afsluiten kunnen meestal de inventaris als onderpand aanbieden.

Belenen van goud levert snel contant geld op

U heeft snel veel contant geld nodig en u heeft gouden sieraden in huis? U kunt uw gouden sieraden belenen bij een pandhuis en later terugkopen als u dat wilt.

De slechte economie gaat aan niemand voorbij. Als u gewend bent regelmatig sieraden voor uzelf te kopen kan het weleens zijn dat u dat de laatste tijd toch wat minder doet, gewoon omdat het financieel wat minder gaat. Of misschien koopt u nooit iets zelf maar heeft u een mooi sieraad gekregen en zit u nu gewoon krap.
Het punt is dat goud gewoon heel veel geld waard is. En hoe zwaarder (meer karaat) het gouden sieraad, hoe meer het waard is. Het kan zomaar zijn dat u al die tijd dat u krap zat eigenlijk boven op een klein fortuin zat omdat u een goed gevulde sieradenkist heeft met diverse gouden sieraden. Als dat zo is dan heeft u geluk want als de nood aan de man is kunt u zeer snel aan veel contant geld komen wanneer u deze sieraden naar het pandhuis brengt.

[ad#336×280-rechts]Bij het pandhuis heeft u twee keuzes. U kunt de gouden sieraden verkopen. U krijgt dan de maximale prijs voor het goud en eventuele edelstenen die zich in het sieraad bevinden. Maar dan bent u het sieraad wel kwijt. Keuze twee is dat u het gouden sieraad beleent. Dat wil zeggen dat u een lening aan gaat met het gouden sieraad als onderpand. Door dan elke maand een bedrag aan rente te betalen kunt u op een later tijdstip wanneer het u financieel weer beter gaat het sieraad terugkopen voor het bedrag dat u geleend heeft. Voor deze lening wordt overigens geen navraag bij het BKR gedaan aangezien u leent met een onderpand. Door goud te belenen bij een pandhuis heeft u binnen enkele minuten honderden euro’s of zelfs meer in handen.

Mocht u nou graag een relatief klein bedrag aan geld willen lenen en uw gouden sieraden blijken helemaal niet van goud te zijn, of u wilt uw sieraden niet als een onderpand voor een lening geven dan is er altijd nog de mogelijkheid om met een minilening een bedrag tot 750 euro te lenen. Na acceptatie en een SMS van u staat het bedrag dat u wilt lenen binnen tien minuten op uw rekening. Voor meer informatie of direct een minilening aanvragen gaat u naar de website van cashbob.

Wanneer wordt uw leningaanvraag wel goedgekeurd en wanneer niet?

Iedereen die weleens een lening heeft aangevraagd weet dat de aanvraag eerst moet worden gekeurd. Lees hier hoe u kunt weten of uw aanvraag wel of niet goedgekeurd gaat worden.

De waarheid is dat er voor iedereen wel een lening beschikbaar is. Alleen niet bij iedere financierder. Er zijn financierders die alleen leningaanvragen accepteren van mensen met een onberispelijke financiële staat en er zijn financierders die erop specialiseren om leningen te verstrekken aan mensen met een slecht kredietverleden. Beiden groepen komen in aanmerking voor een lening, zij het onder andere voorwaarden en met andere spelregels.

Wanneer er niets aan uw kredietverleden scheelt, u heeft een vast dienstverband, bent Nederlands van nationaliteit, kunt zich legitimeren en ergens tussen de 18 en de 68 jaar oud dan kunt u altijd bij een financierder aankloppen voor een lening waarvan de hoogte natuurlijk wel afhankelijk is van uw inkomen. Dit geldt helemaal als u in het verleden weleens een lening afgesloten heeft en deze toendertijd netjes heeft afbetaald. Hieruit kan een financierder natuurlijk heel veel zekerheid putten en dat is wat zij graag hebben bij de beoordeling van uw leningaanvraag.
Wees niet verbaasd als uw aanvraag voor bijvoorbeeld een forse lening van 100.000 euro gewoon wordt goedgekeurd. Een gezinsinkomen van enkele duizenden euros per maand kan daar al genoeg voor zijn.

Wanneer u in het verleden een registratie bij het Bureau kredietregistratie (BKR) in Tiel heeft opgelopen wil dat niet zeggen dat u niet voor een lening in aanmerking zou kunnen komen.
Sterker nog er zijn financierders die zich terdege realiseren dat dit een hele grote groep mensen betreft en zij zien dit als een enorme markt die zij kunnen bedien en specialiseren zich daarom in het aanbieden van leningen aan mensen met een BKR notering.
Het feit dat u in het verleden bij het BKR geregistreert bent wil namelijk niet zeggen dat u nu niet financieel draagkrachtig genoeg bent om een gewone lening aan te kunnen vragen. Misschien is uw situatie wel ten goede gekeerd en kunt u dit gewoon aantonen uit uw huidige inkomen en uitgavenpatroon.

Zelfs wanneer u diep in de schulden zit, meerdere leningen en openstaande rekeningen heeft is er altijd wel een financieerder te vinden die bereid is om u van een nieuwe lening te voorzien.
Want met een nieuwe lening kunt u bijvoorbeeld meerdere dure leningen oversluiten tot 1 voordelige lening waardoor u er juist op vooruitgaat door een nieuwe lening te nemen. U betaald dan veel minder aan rente en maandelijkse aflossingen waardoor u eerder klaar bent met aflossen en elke maand meer financiele ruimte overhoud. Ook voor het oversluiten van meedere leningen zijn er diverse financieerders te vinden.

De laatste groep financieerders zijn de financieerders die helemaal niet kijken naar uw kredietverleden omdat het maximaal uit te lenen bedrag onder de grens blijft waarbij een lening bij het BKR aangemeld moet worden. Het gaat hier dan om bedragen tot maximaal 500 euro oftewel de zogenaamde minileningen waarbij het geldbedrag met 1 smsje binnen 10 minuten op uw bankrekening wordt gestort. Hiervoor komt afhankelijk van het aangevraagde bedrag (100 tot 500 euro) vrijwel iedereen in aanmerking.