Tussen 5.000 en 50.000 euro lenen?

U bent kredietwaardiger dan u denkt. De gemiddelde man met een regelmatig inkomen is makkelijk in staat een lening af te sluiten tot een bedrag van 50.000 euro.

Er zijn veel redenen te bedenken waarom mensen een bedrag van bijvoorbeeld 50.000 euro zouden willen lenen. Vaak gaat het om de aanschaf van een auto, caravan of een boot. Misschien heeft u wat gespaard en ziet u de boot van uw dromen te koop staan, maar bij navraag blijkt hij duurder te zijn dan u eigenlijk contant kunt betalen. In zo’n geval biedt een lening natuurlijk uitkomst.

Ondanks de kredietcrisis waar we veel over horen in de media zijn banken nog steeds bereidt om mensen geld te lenen. Niet zo verwonderlijk natuurlijk, het lenen van geld is immers de core business van een bank. Banken zouden juist in de problemen komen als ze zouden stoppen met het verstrekken van leningen. Hoewel bedragen van 50.000 euro vaak door kleine bedrijven worden geleend als zakelijk krediet, komt het ook vaak genoeg voor dat particulieren bedragen van enkele tienduizenden euro’s mogen lenen.

[ad#336×280-rechts]Wanneer u van plan bent een bedrag als 50.000 euro te lenen dan is het wel aan te raden flink rond te shoppen voordat u een keuze maakt waar u dit geld wilt lenen. Een klein verschil in rente maakt op een bedrag als 50.000 euro natuurlijk al een heel verschil. Want geld lenen kost natuurlijk wel geld en waarom zou u een dief willen zijn van uw eigen portomonee?

De meeste online leenwebsites hebben een test waar u simpelweg met het invoeren van uw gegevens en het bedrag dat u wenst te lenen direct kunt zien of u in aanmerking komt voor het lenen van het gewenste leenbedrag.
Wilt u 50.000 euro lenen? Denk niet dat u daar niet voor in aanmerking komt, want u bent kredietwaardiger dan u denkt. Met een regelmatig inkomen komt u al gauw voor bedragen van deze hoogte in aanmerking.

Onderhandse leningen aan kinderen en familie zijn aantrekkelijk

Je kunt natuurlijk bij de bank aankloppen voor een lening, maar bij familieleden lenen is misschien ook een aantrekkelijke optie. Zowel voor de lener als de uitlener zijn er voordelen te behalen.

Wanneer u een lening wilt afsluiten voor de aanschaf van een auto, een verbouwing van uw huis of misschien voor een zakelijke investering dan is het niet altijd noodzakelijk om dit via de officiële weg bij een bank te doen. In het geval dat u familieleden heeft die ‘goed bemiddeld’ zijn kan het voor u beiden een aantrekkelijke optie zijn om een lening overeen te komen.

Enkele mogelijke voordelen op een rij:

Voor degene die geld leent is het misschien mogelijk om een renteloze lening te bemiddelen bij de familie. Dit bespaart vanzelfsprekend een hele hoop geld dat je dan weer ergens anders in kan steken.
Het renteloos uitlenen van geld heeft voor de uitlener natuurlijk alleen puur emotionele voordelen. Je helpt er een familielid mee en kunt dan zien hoe deze dankzij uw lening zijn of haar doel kan bereiken.

Voor de uitlener kan het een goede en veilige belegging zijn wanneer er wel rente word gevraagd. Omdat het om een onderhandse lening binnen de familie gaat kunt u andere rentepercentages afspreken of zelfs afspreken dat de aflossingen renteloos zijn, maar dat u na het terugontvangen van het leenbedrag nog een bonus ontvangt. Uw geld staat zo niet stil, en er worden geen beleggingsrisico’s mee genomen.

[ad#336×280-rechts]Belastingvoordelen zijn er ook. Over een renteloze lening hoef je namelijk geen belasting te betalen wanneer deze lening is opgesteld op voorwaarde dat die direct opeisbaar is. Anders word de lening niet als een lening maar als een schenking gezien. Het is natuurlijk ook mogelijk om in plaats van de lening alleen de rente als schenking te boeken. Dat bespaard aanzienlijk wanneer de Belastingdienst van de lening aan uw familie een graantje probeert mee te pikken.

Omdat het om een onderhandse lening gaat wil het niet zeggen dat u de lening niet op papier kunt zetten. Het is natuurlijk aan te raden dit altijd wel te doen. Dit houd de afspraken duidelijk en ook in geval van 0verlijden van de uitlener maakt het de afhandeling van de nalatenschap een stuk makkelijker voor de erfgenaam die dan het innen van de lening over kan nemen. Daarnaast zijn ook de voorwaarden waaronder de lening is opgesteld naar de Belastingdienst een stuk duidelijker. Voor het op schrift stellen van de lening kunnen jullie beiden het beste langs bij de notaris.

Gerelateerde links:
-Lening berekenen
-Webdesign
-geld lenen zonder bkr
-bkr informatie
-lenen
-Particulier geld lenen
-krediet simulatie

Dankzij overheidssubsidie een zakelijke lening van 85000 euro

Een zakelijke lening van 85000 voor ondernemers is absoluut mogelijk dankzij subsidies. Diverse subsidies via de overheid zijn aanwezig om je te helpen. Afhankelijk van de categorie waarin de MKB onderneming zich bevindt zijn er verschillende mogelijkheden. Ondanks de economische situatie is subsidie voor starters zeker mogelijk.

Voor iedereen die een MKB bedrijf wil oprichten maar zijn baan dreigt te verliezen biedt het UWV financiële ondersteuning. Je kunt tot een maximum van rond de 30000 euro als rentedragende lening ontvangen voor het opstarten van je bedrijf. Je maakt afspraken met je UWV werkcoach over je business plan en je rapporteert elke maand over de voortgang.

Het interessante is dat het UWV niet alleen subsidie geeft aan hoogopgeleide starters maar ook aan typische ambachten; bijvoorbeeld zelfstandig stukadoor, een eigen winkel beginnen, kapper, etc. Wat het rentepercentage is voor deze lening is niet duidelijk, maar het zal waarschijnlijk lager zijn dan bij de bank.

Dit wordt aangeboden door Qredits (ook overheidsorganisatie) en heeft geen winstoogmerk. Microkrediet is bedoeld voor het kleinbedrijf (minder dan 5 personeelsleden, ook veel zzp’ ers maken gebruik). ABN Amro, Rabobank en ING zijn aangesloten. Een ondernemer kan een maximum van 35000 euro subsidie krijgen. Je betaalt tussen de 6 en 13% rente over je lening.

Ben je al begonnen als starter dan kun je ook microkrediet aanvragen.
Daarnaast wordt Innovatiekrediet aangeboden voor Agentschap NL (onderdeel van Ministerie van Economische Zaken). Het komt erop neer dat je enerzijds fiscale korting kunt aanvragen en dat je subsidie om gedeeltes van de ontwikkeling van nieuwe technieken/producten te financieren kunt aanvragen.

De WBSO regeling is een fiscale regeling om innovatie (R&D) te stimuleren. Het komt erop neer dat de ondernemer een behoorlijke korting kan krijgen op de loonheffing die normaliter betaald moet worden boven de loonkosten van personeel.

Met behulp van een innovatievoucher (een ander subsidie-instrument) kun je iets laten onderzoeken door een kennisinstelling en daar subsidie voor krijgen. Je kunt overigens niet alleen subsidie aanvragen voor puur onderzoek, maar ook voor marktonderzoek, innovatiestrategie en meer van de bedrijfskundige aspecten van innovatie.

Bestaande ondernemingen mogen ook microkrediet aanvragen.
Een bestaand bedrijf kan ook een aanvraag doen voor het subsidie-instrument Groeifaciliteit MKB. De overheid staat dan garant voor maximaal 50% van het risicokapitaal (maximaal 25 miljoen euro) wat een ondernemer stopt in de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Ook het innovatiekrediet is beschikbaar voor gevestigde MKB bedrijven. Dit is een risicodragend krediet voor de financiering van innovatieve projecten. Het krediet is maximaal 5 miljoen euro.

Concluderend kan gesteld worden dat 85000 euro lenen middels verschillende subsidiepotjes wel degelijk mogelijk is. Als startende onderneming kun je via het UWV en Microkrediet rond de 70000 euro lenen.

De overige 30000 euro kun je overigens proberen als persoonlijke lening of doorlopend krediet terwijl je nog in loondienst bent te lenen bij je bank. Ben je iets verder met je onderneming dan kun je innovatiekredieten aanvragen en het subsidie-instrument Groeifaciliteit MKB aanvragen, hetgeen een korting realiseert op je kosten en risico.