Verantwoord 100.000 euro lenen voor nieuwe onderneming

Het is voor iedereen mogelijk om 100.000 euro te lenen. Er zijn diverse manieren waarop dat mogelijk is, dus er zit ook een manier tussen die bij jouw wensen past.

100.000 euro is een groot geldbedrag waarmee veel kan worden gedaan. Sommige mensen sluiten zo’n lening af voor grote aankopen als een luxe camper waarmee met het hele gezin een wereldreis wordt kan worden gemaakt. Een meer voor de hand liggende reden kan zijn een verbouwing van het huis. Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom iemand 100.000 wilt lenen.

De keuze die gemaakt moet worden is of je 100.000 euro wilt lenen door een doorlopend krediet aan te gaan of door een persoonlijke lening. Het voordeel van een persoonlijke lening kan zijn dat het bedrag in één keer op je rekening wordt gestort, waarbij je direct begint met terugbetalen van de rente de eerstvolgende maand nadat je het geld hebt opgenomen. Deze aflossing moet geen probleem zijn aangezien de kredietverstrekker van te voren heeft gecontroleerd of jij dat wel kunt betalen.
[ad#336×280-rechts]
Niet voor alle plannen die je hebt voor de 100.000 euro, heb je ook direct het gehele geldbedrag nodig. Wanneer je bijvoorbeeld 100.000 euro wilt lenen voor een rechtszaak is het van te voren niet zeker of het ook daadwerkelijk 100.000 euro gaat kosten. Je neemt het benodigde geld van je rekening op, op het moment dat de kosten van de advocaat moeten worden betaalt, dit kan namelijk ook 50.000 zijn. Het is dan verstandiger om een doorlopend krediet van 100.000 euro af te sluiten. Het geld staat dan namelijk “klaar” voor je. Dit betekend dat je pas rente hoef te gaan betalen op het moment dat je het geld ook daadwerkelijk hebt opgenomen.

Een doorlopend krediet van 100.000 stelt je niet verplicht het gehele bedrag op te nemen. De kosten kunnen achteraf namelijk lager uitvallen dat verwacht. Je hoeft dan ook alleen rente te betalen over het ook daadwerkelijk geleende geldbedrag.

Voordat je een grote lening van 100.000 euro aangaat is het dus van belang dat je eerst goed kijkt waarvoor je het bedrag nodig hebt. Heb je het bedrag in één keer nodig dan is het verstandiger om een persoonlijke lening aan te gaan. Maar wanneer de exacte kosten nog niet bekend zijn is een doorlopend krediet aan te raden.